Autor textu: Zuzana Mészárosová
16.09.2021

Týždne s eTwinning 2021 v plnom prúde

Podujatie, ktoré inšpruje a motivuje učiteľov i žiakov 

Foto: eTwinningové týždne 2021

Bratislava 16.09.2021 (Skolske.sk)

eTwinning na začiatku školského roka spúšťa jesennú kampaň Týždňov eTwinning, ktorá bude prebiehať do 28. októbra a zameria sa na tohoročnú tému „Mediálnu gramotnosť a dezinformácie“. Počas kampane eTwinning sú pre učiteľov a žiakov pripravené rôzne podujatia a aktivity, ktorých cieľom je povzbudiť ich, aby intenzívnejšie pracovali v komunite eTwinning a pripravili nové projekty v novom školskom roku.

Týždne eTwinning podporia účastníkov širokou škálou činností zameraných na tému mediálnej gramotnosti a dezinformácií, ako online aktivity vrátane odborných prednášok, veľtrhy projektov a stretnutia zamerané na osvedčené postupy ako vytvoriť kvalitný projekt.

Na portáli eTwinning bola preto vytvorená stránka venovaná kampani, kde môžu učitelia môžete nájsť všetky informácie. Po prihlásení do portálu eTwinning kampň nájdete na tejto stránke: https://live.etwinning.net/campaigns/2021/media-literacy-and-disinformation
Počas eTwinning týždňov budú učitelia podporovaní k tvorbe nových kvalitných projektov na tému Mediálna gramotnosť a dezinformácie. Skúsení lektori povedú učiteľov touto cestou. Práca medzi lektormi a účastníkmi kampane sa začne 20. septembra a bude prebiehať do 28. októbra.
Webináre budú ako každý rok sprevádzať eTwinningové týždne. Tie sú živými komunikačnými stretnutiami pod vedením odborníka, v rámci ktorých majú učitelia možnosť učiť sa, rozprávať sa a diskutovať s kolegami. Témy webinárov súvisia s tohtoročnou témou Mediálna gramotnosť a dezinformácie.
·        11. október 2021: Webinár eTwinning s komisárkou Gabrielovou, Judit Polgar a projekty eTwinning zamerané na šach vo vzdelávaní.
·        19. október 2021: Webinár eTwinning s Domom európskej histórie o výstave „Fake For Real, História pozmeňovania a falšovania“.
·        21. október 2021: Webinár eTwinning s Domom Anny Frankovej o mediálnej gramotnosti.
 
Stretnutia zamerané na osvedčené postupy
Na stretnutia zamerané na osvedčené postupy sú pozvaní predstavitelia úspešných projektov eTwinning, aby porozprávali o svojich skúsenostiach a získaných poznatkoch s cieľom inšpirovať a motivovať všetkých účastníkov programu eTwinning, ktorí sa chcú vydať na to isté dobrodružstvo. Tieto sa uskutočnia v dvoch stretnutiach 5. a 14.októbra 2021.
​​​​​​​
eTwinning je vitálny európsky projekt a práca v ňom sa mnohonásobne vráti v podobe nových vedomostí žiakov a skvelej komunikácii tak učiteľov ako i žiakov so svojimi európskymi partnermi, tak neváhajte a zapojte sa preto do eTwinningových týždňov so svojimi žiakmi a tiež i svojimi projektovými partnermi.

 Zuzana Mészárosová, ambasádorka eTwinning
 
 

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]