Autor textu: Mária Tarišková
28.09.2021

Potešenie a zábava, ktorá deťom neškodí

Deti potrebujú hračky nielen pre zábavu, ale aj správny vývoj.

Foto: Free_styler/shutterstock.com

Bratislava 28.09.2021 (Skolske.sk/OTS)

Znamená to, že pri ich výbere by ste mali myslieť nielen na potešenie svojho potomka, ale aj schopnosti, ktoré sa budú vďaka takýmto hračkám rozvíjať.

Dobrý tip na takéto potešenie a zábavu, ktorá vašim deťom neuškodí, máme pre vás aj my. Nielen zdravá BIO čokoláda, ale aj špeciálne hračky sa predsa môžu stať súčasťou ich života.

Moderné edukatívne hračky
Moderné dieťa má spravidla hračiek veľa, ale o väčšinu z nich rýchlo stráca záujem. A to všetko preto, že deti láka novosť, a keď záujem klesne, hračka je odsúdená na vyhodenie. Je to spôsobené tým, že takýto výrobok už nenúti detský mozog pracovať a neposkytuje im intelektuálne zaťaženie.
To však neznamená, že táto situácia nemá žiadne riešenie. Naopak, sú ním špeciálne edukatívne hračky, ktoré dieťa nielen dlhodobo zabávajú, ale aj vzdelávajú a systematicky trénujú jeho jednotlivé myšlienkové pochody.

Dôležitá interaktivita
O výhodách hračiek, ktoré stimulujú duševný vývoj dieťaťa, nemožno pochybovať. Dieťa rieši pomocou zaujímavých interaktívnych hračiek určité zadané úlohy a používa na to navrhnuté nástroje.
Väčšina úloh sa líši v zložitosti. Po vyriešení niečoho jednoduchého prejde samotné dieťa k zložitejšiemu. Všeobecný záujem tak nemizne, ale naopak len narastá a núti nachádzať nové a nové nekonvenčné riešenia.

Veľa interaktívnych a edukatívnych hračiek stimuluje predstavivosť a pomáha dieťaťu samostatne vyvíjať nové úlohy, čo udržuje ich záujem o hru.

So správnym prístupom - bez tlaku rodičov alebo dospelých, takéto hry vzbudzujú nezávislosť, učia sebaovládaniu, praktickej aplikácii rôznych získaných znalostí a sebazdokonaľovania.

Ďalšou výhodou vzdelávacích hier je schopnosť učiť sa hrou. Je dokázané, že pre dieťa je táto metóda poznávania najefektívnejšia a najstabilnejšia.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]