Autor textu: Mária Tarišková
28.09.2021

Veci, ktoré by ste mali deťom vyberať s rozumom

V útlom veku je naše telo a organizmus vystavený intenzívnejšiemu vplyvu okolia. 

Foto: diy13/shutterstock.com

Bratislava 28.09.2021 (Skolske.sk/OTS)

Obranyschopnosť tela, mozog a jednotlivé časti tela sa postupne len budujú. To znamená, že výber všetkých doplnkov a vecí pre deti by mal byť oveľa zodpovednejší.

Veľmi často sa na trhu objaví informácia, že konkrétny produkt stanovené normy a kritériá nespĺňa a nie je pre danú vekovú skupinu vhodný. Aby ste neuváženým výberom a z dôvodu výhodnej nízkej ceny vašim najmenším neublížili, máme pre vás zoznam vecí, ktoré by ste mali vyberať deťom s rozumom.

Dobrý fusak je základ obojstrannej spokojnosti
S deťmi by sme mali chodiť von každý deň. Je to prospešné predovšetkým pre ich zdravie. Pohyb na čerstvom vzduchu je to najlepšie, čo môžete ich imunitnému systému dopriať. Okrem iného je veľmi dôležitý pohyb, aby sa hneď zrána pekne rozcvičili a najmä vyčerpali.

Keď sa vrátite domov, obedňajšie zaspávanie bude určite menej náročné, zaberie omnoho kratší čas a mamička bude mať o čosi viac času pre seba. Nie vždy nám však počasie praje a je dôležité dbať na to, aby bolo dieťa dostatočne chránené pred chladným počasím. V takom prípade sú perfektnými pomocníkmi kvalitné fusaky. Mnohým určite hneď naskočí predstava hrubého zimného fusaku, no kúpiť si dnes môžete už aj prechodný model, vhodný na prichádzajúcu jeseň.

Kedy je najlepší čas na detské šperky?
Deti sú výnimočné v tom, že sa snažia správanie dospelých vo všetkom napodobniť. A ani nosenie šperkov a iných ozdôb tela nie je výnimkou. Kedy je ale vhodný čas na zakúpenie pekných detských šperkov?

Závisí od veku a situácie. Čím je dieťa staršie, tým viac môžete do šperkov investovať. Myslite však na to, že pre nich je cena klenotov iná, takže dbajte na pevnosť a odolnosť týchto doplnkov, ktorá bude pri hre a zábave často ohrozená. Začnite s lacnejšími alternatívami a neskôr môžete pristúpiť k výberu niečoho cennejšieho.

Patrí deťom do rúk mobil
Ani tu nie je odpoveď celkom jednoznačná. Záleží od vašej finančnej situácie a veku dieťaťa. Aj vďaka lacnejšiemu, no spoľahlivému mobilu môžete mať svoje dieťa pod kontrolou. Samozrejme, musí vedieť tento prístroj ovládať a vedieť sa oň adekvátne postarať.

Pri všetkých týchto doplnkoch dbajte na ich bezpečnosť a pohodlie, ktoré sú u detí veľmi dôležité.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]