Autor textu: TASR
07.02.2022

Prešovské dobrovoľnícke centrum prijalo rekordný počet nominácií na ocenenie

​​​​​​​Najviac nominácií prišlo z okresu Prešov (21).

Ilustračná snímka. FOTO TASR/AP  

Prešov 7. februára (TASR) – Rekordný počet nominácií na ocenenie Krajské Srdce na dlani za rok 2021 prijalo Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) za 20 rokov organizovania podujatia. Ide o ocenenie určené dobrovoľníkom, koordinátorom dobrovoľníckych skupín, ako aj projektov, či výnimočnej podpory dobrovoľníctva. Medzi 39 nomináciami bolo 24 nominácií jednotlivcov a 15 sa týkalo skupín a organizácií, z toho bola jedna firemná nominácia. TASR o tom informovala PR manažérka PDC Petra Kováčová.
      
​​​​​​​Najviac nominácií prišlo z okresu Prešov (21), druhý najvyšší počet z okresu Stará Ľubovňa (5) a ďalšie prišli z okresov Bardejov, Sabinov, Poprad, Vranov nad Topľou a Humenné.
      
"Z dlhodobého hľadiska počet nominácií na ocenenie Krajské Srdce na dlani stúpa. To je pre PDC pozitívny signál, že dobrovoľníctvo sa v našom kraji teší čoraz väčšej podpore verejnosti, ľudia ho vnímajú a dokážu ho aj oceniť," uviedla predsedníčka PDC Petra Gerhartová.
      
Tento rok opäť prebieha oceňovanie na krajskej úrovni vo všetkých ôsmich krajoch Slovenska a následne potom aj na národnej úrovni. Medzi nomináciami v Prešovskom kraji dominovali dobrovoľnícke aktivity v sociálnej a zdravotnej oblasti. Mnohé súviseli s rozvojom komunity a ďalšie sa týkali vzdelávania a osvetovej činnosti, podpory kultúry a umenia, turizmu a ochrane životného prostredia a zvierat.
     
Desaťčlenná komisia nakoniec hodnotila 38 nominácií, jednu nominovaný stiahol v siedmich kategóriách. V kategórii dobrovoľník a dobrovoľníčka pomáhajúci, pomáhajúca v zahraničí nebola hodnotená žiadna nominácia. Komisia rozhodla o tom, komu bude v jednotlivých kategóriách udelené ocenenie Krajské Srdce na dlani 2021. Odovzdávanie ocenení sa uskutoční vo štvrtok (10. 2.) v Prešove. Komisia rovnako vybrala aj nominácie na národné oceňovanie Dobrovoľník 2021, ktoré by sa malo uskutočniť na jar.
      
Srdce na dlani je projekt podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktorú administruje Iuventa - Slovenský inštitút mládeže.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]