Autor textu: Maximilián Želiska
03.05.2022

Budúci víkend sa chystá futbalové derby v Bratislave

Bude ozdobou alebo skončí opäť s čiernou škvrnou?

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

8.máj. Slovan proti Trnave. Najslávnejšie slovenské derby. Mala by to byť na bratislavskom Tehelnom poli oslava futbalu a súboj dvoch najlepších v tohtoročnej edícii Slovenského pohára.     

Zápasu však opäť predchádzajú nejasnosti. Futbalový zväz udelil Slovanu možnosť usporiadať zápas na domácom trávniku len niekoľko dní pred jeho začiatkom. A to vzhľadom na to, že Trnava sa vraj snažila o usporiadanie už od októbra. Olej do ohňa prilieva aj fakt, že podobné finálové zápasy po celej Európe majú miesto dejiska neutrálne a taktiež určené dlhé mesiace dopredu. Zväz pochybil a zbytočne tak znova rozvíril vášne.   

V stredu nastal ďalší problém. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave sa obrátilo na mestskú časť Bratislava-Nové Mesto so žiadosťou o zakázanie finále. Odôvodnenie? Vraj rizikovosť zápasu Naskytá sa teda variant hrať bez divákov. To si ale hráči nevedia predstaviť. Veď futbal sa predsa robí pre ľudí. Áno, pred pol rokom sme videli na tomto derby vyčíňanie fanúšikov a nebezpečné roztržky. Hádam však kvôli tomu teraz nebudeme navždy zatvárať štadióny… Definitívne rozhodnutie stále nepoznáme, no verme, že sa napokon nájde riešenie a športoví nadšenci si pozrú v kľude na štadióne pekný futbal v peknom prostredí.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]