Autor textu: Ľuboš Lukáč
25.05.2022

Prešovské nadané deti sa zapojili do logiformiády

Nadané deti z Klubu nadaných detí pri Súkromnej základnej škole DSA v Prešove sa zapojili do testovania logickej súťaže LOGIFORMIÁDA.

Foto: Ľuboš Lukáč

Podkladom pre samotné súťaženie bola didaktická pomôcka LOGIFORMES s troma úrovňami náročnosti. Išlo o rozvoj logického myslenia, tvorivosti, fantázie a predstavivosti. Napätie sa dalo krájať.

Logická súťaž LOGIFORMIÁDA je určená žiakom základných škôl. Jej podstatou je rozvoj logického myslenia. Súťažiaci pracovali s niekoľkými informáciami súčasne (farba, tvar, pozícia) a precvičovali rôzne schopnosti (dedukcia, analýza, syntéza, hľadanie logickej väzby a správneho riešenia). Myslenie nadaných školákov potrápili zadania označené piktogramom (prvá úroveň: motýľ, druhá úroveň: panda, tretia úroveň: sova) v súlade s princípom od jednoduchého k zložitejšiemu. Stálo to za to, pretože logická súťaž nadaných „chytila“.

pic
Foto: Ľuboš Lukáč

Po ukončení súťaže spestrila stretnutie nadaných detí  výnimočne kreatívna stavebnica LaQ. Svetoznáma japonská stavebnica vystihuje tvrdenie, že v jednoduchosti je krása a zrkadlí sa v nej duch japonskej kultúry a architektúry. Tvorivá činnosť, prejavenie nadania a schopností sú pre dieťa veľmi dôležité. Stavebnica LaQ má unikátny „klikový“ mechanizmus. S minimálnym počtom dielikov je možné vytvoriť úchvatné trojdimenzionálne objekty či stvorenia, pri ktorých zaručene využijete svoju predstavivosť. Menej je väčšinou naozaj viac.

pic
Foto: Ľuboš Lukáč

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]