Autor textu: TASR
25.05.2022

Hajšel: CoFoE priniesla potrebu zmien v pracovnom a sociálnom práve

Ide o to, aby sme to, čo si ľudia želajú, ako je napríklad posilnenie práv pre deti, primerané mzdy, primeraný minimálny príjem, zakotvili aj do záväzných dokumentov, zdôraznil europoslanec.

Ilustračná snímka. František Iván

Bratislava/Brusel 25. mája (TASR) - Zo záverov Konferencie o budúcnosti Európy (CoFoE) vyplýva potreba zmien v pracovnom a sociálnom práve. Európska komisia by mala v súlade s odporúčaniami CoFoE predložiť legislatívne návrhy. Poukazuje na to slovenský europoslanec Robert Hajšel, ktorý v tejto súvislosti spomína napríklad právo na primeraný príjem a primerané bývanie či práva detí a mládeže.

"Ide o to, aby sme to, čo si ľudia želajú, ako je napríklad posilnenie práv pre deti, primerané mzdy, primeraný minimálny príjem, zakotvili aj do záväzných dokumentov," zdôraznil europoslanec.

V súvislosti s legislatívnymi výsledkami prichádza do úvahy podľa Hajšela aj možné posilnenie vojenských a obranných kapacít EÚ a zefektívnenie spoločnej zahraničnej politiky.

"Nedávny nárast cien energií a najmä vojna na Ukrajine ukázali nielen význam diverzifikácie zdrojov energií a podpory zavádzania obnoviteľných zdrojov energie, či potrebu budovania autonómnych obranných kapacít EÚ, ale aj nevyhnutnosť boja proti energetickej a potravinovej chudobe," doplnil.

Zdôraznil, že odporúčania CoFoE prišli od občanov, ale zmena smerovania EÚ či zlepšenie kvality života občanov členských krajín sú možné len vtedy, ak budú mať politici odvahu uskutočniť radikálnejšie zmeny.

"Až teraz sa ukáže, či je vôľa veci skutočne meniť a posúvať dopredu, alebo či celá Konferencia o budúcnosti Európy bola iba plytvaním času a peňazí," povedal Hajšel. 

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]