Autor textu: TASR
17.06.2022

CENY PREŠOVSKÉHO KRAJA: Najúspešnejší pedagógovia a žiaci si prevzali ocenenia 

Plaketu Jána Amosa Komenského – Sophista pro regione, učiteľ múdrosti pre región – získalo 20 učiteľov. 

Ilustračné snímka. FOTO TASR/AP

Prešov 16. júna (TASR) – Celkovo 20 žiakov a 20 pedagógov si vo štvrtok v Prešove prevzalo ocenenia Prešovského samosprávneho kraja (PSK) za úspešnú reprezentáciu kraja Sophista pro regione a Lux mentium. Najviac ocenených bolo z mesta Prešov. TASR o tom informovala Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK.

      "Po dvojročnej prestávke sme mohli opäť oceniť prácu učiteľov a žiakov, ktorí vynikali svojimi aktivitami a stali sa motiváciou pre ostatných. Som veľmi rád, že ocenenie získali tí najlepší bez rozdielu zriaďovateľa, či už to bola cirkevná, súkromná alebo krajská stredná škola," uviedol predseda PSK Milan Majerský.

      Plaketu Jána Amosa Komenského – Sophista pro regione, učiteľ múdrosti pre región – získalo 20 učiteľov. Z toho sedem bolo z Prešova, dvaja z Vranova nad Topľou, Lipian a Kežmarku a po jednom pedagógovi z Bardejova, Humenného, Popradu, Svitu, Svidníka, Starej Ľubovne a Levoče.

      Návrhy na toto ocenenie posielali riaditelia škôl a o laureátoch rozhodovali členovia územnej školskej rady. Pri výbere pedagógov sa zohľadňovala aktivita pri príprave žiakov na rôzne súťaže, projektová činnosť, ale aj vytváranie a používanie inovatívnych metód vo výučbe.

      Plaketu Lux mentium – Svetlo poznania získalo 20 študentov. Osem bolo z Prešova, traja z Humenného, dvaja zo Svidníka a po jednom z Bardejova, Horného Smokovca, Levoče, Lipian, Sniny, Vranova nad Topľou a Popradu.

      O návrhu na ocenenie rozhodovala komisia zložená zo zástupcov odboru školstva PSK. Tí brali do úvahy umiestnenie žiakov v rôznych súťažiach, reprezentáciu školy na medzinárodnej úrovni, vysoko humánny prístup či mimoriadny prejav aktivity a iniciatívy.

      V zriaďovateľskej pôsobnosti PSK je 68 stredných škôl, dve jazykové školy, jedna škola v prírode a jeden školský internát. Súkromných a cirkevných škôl je na území kraja 34.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]