Autor textu: Mária Tarišková
23.08.2022

Nové inšpirácie pre učiteľov cudzích jazykov už tento týždeň

Učitelia cudzích jazykov sa môžu ešte počas letných prázdnin inšpirovať novými trendami vo výučbe na ďalšej sérii webinárov s WocaBee.

Foto: WocaBee/Depositphotos

Bratislava 23.08.2022 (Skolske.sk/OTS)

Aj tentoraz sú témy a hostia veľmi zaujímavé –  novinky má pripravené držiteľka ocenenia Učiteľ Slovenska za rok 2021 Alexandra Hučeková, kreatívny lektor a tréner Lukáš Heřman, aj medzinárodne uznávaný spisovateľ, učiteľ a speaker Lindsay Clandfield. Dozviete sa napríklad aj to, že učenie gramatiky môže byť pre vašich žiakov nezabudnuteľným zážitkom. Registrovať sa môžete prostredníctvom tohto linku.

Spoločnosť WocaBee je poskytovateľom inovatívnej aplikácie na učenie cudzích jazykov pre školy WocaBee. Aplikácia sa na školách používa od roku 2018 a okrem samotnej aplikácie spoločnosť realizuje viacero užitočných projektov pre školy a učiteľov.

Jedným z nich je projekt bezplatných vzdelávacích webinárov pre učiteľov cudzích jazykov, ktoré WocaBee organizuje od začiatku roku 2021. Doteraz spoločnosť pripravila takmer dve desiatky webinárov s domácimi aj zahraničnými speakrami a na každom z nich sa zúčastnilo v priemere 2000 učiteľov. Webináre účastníci hodnotia priemernou známkou 1,25 (na stupnici ako v škole, 1=vynikajúci, 5=neuspokojivý).

Pred začiatkom školského roka 2022/23 sa učitelia môžu dozviedieť opäť niečo nové z oblasti výučby cudzích jazykov na týchto online vzdelávacích podujatiach:
1.     Inovatívne metódy vo výučbe cudzích jazykov,  streda 24. augusta 2022, 18.00 – 19.30
Dvaja skúsení lektori predstavia metódy, ktoré im pomáhajú aktivizovať žiakov a motivovať ich na hodine. Aké aktivity sú vhodné na otvorenie vyučovania a aké v jeho ďalších fázach? Dozviete sa, ako môžete vytvárať audio nahrávky priamo vo vašej triede a využiť ich vo vyučovaní, aj aké novinky na zlepšenie výučby pribudli počas leta v aplikácii WocaBee.

2.    Slovná zásoba s WocaBee jednoducho a efektívne – školenie pre učiteľov, pondelok 29. augusta, 18.00 – 19.30
Získajte podrobné informácie o tom, ako môžete motivovať svojich žiakov a zjednodušiť svoju prácu s využitím aplikácie WocaBee na vašich hodinách cudzích jazykov. Dozviete sa, ako aplikáciu začať používať a ako s ňou správne pracovať tak, aby vám aj žiakom prinášala radosť z učenia a najmä výsledky. Školenie povedie Ing. Michal Ošvát, autor aplikácie.

3.     Ako urobiť z výučby gramatiky nezabudnuteľný zážitok, utorok 30. augusta,  18.00 – 19.30
Aj keď je intenzívne precvičovanie gramatiky dôležité, kľúčové je vedieť ju správne vysvetliť. Aké nástroje vám poslúžia na výučbu gramatiky tak, aby bola pre študentov zážitkom? Čakajú na vás aj nápady a aktivity, ako kreatívne učiť nepravidelné slovesá, a ako to ešte zefektívniť s pomocou moderných technológií. Webinár bude vedený v anglickom jazyku.

Na webinároch svoje nápady a aktivity predstavia nasledovní hostia:
Mgr. Alexandra Hučeková - nadšená učiteľka nemeckého jazyka, skúsená pedagogička a držiteľka  prestížneho ocenenia Učiteľ Slovenska za rok 2021. Je majiteľkou jazykovej školy Babylon Education v Žiline a inovatívne vyučovacie metódy sú tým, čo jej hodiny charakterizuje.
Mgr. Lukáš Heřman – kreatívny lektor a učiteľ anglického a nemeckého jazyka na základnej škole. Od roku 2007 hľadá metódy na úspešné zvládnutie výučby jazykov, a to najlepšie z nich zdieľa s ďalšími učiteľmi v rámci svojho projektu Aktivní učitel (www.aktivniucitel.cz).
Ing. Michal Ošvát – programátor a autor aplikácie WocaBee na učenie cudzích slovíčok pre školy. Verí, že učenie jazyka je efektívne práve vtedy, keď je zábavné a motivujúce. Aplikácia WocaBee získala vo februári 2022 ocenenie Ministerstva hospodárstva SR Inovatívny čin roka.
Lindsay Clandfield je oceňovaný spisovateľ, učiteľ, tréner pre učiteľov a medzinárodný speaker v oblasti výučby cudzích jazykov. Napísal viac ako desať učebníc pre študentov jazykov a je spoluautorom rôznych metodických kníh pre učiteľov. Viac informácií na www.lindsayclandfield.com.
 
Na webináre sa môžete zaregistrovať prostredníctvom tohto linku: https://wocabee.app/app/webinar/2022-3Q/?lang=SK&cid=1
​​​​​​​

Účasť na webinároch s WocaBee je bezplatná. Účastníci webináru môžu v prípade záujmu získať Certifikát o absolvovaní vzdelávania (stačí uviesť pri registrácii na webinár).

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]