Autor textu: TASR
06.12.2022

Múzeum špeciálneho školstva v Levoči chystá vianočné tvorivé dielne

Kreatívny workshop pripravili pre 1. stupeň všetkých základných škôl v Levoči a blízkom okolí.

Ilustračná snímka, FOTO TASR – Milan Kapusta

Levoča 6. decembra (TASR) - Múzejníci v špeciálnom levočskom múzeu pripravili v predvianočnom období pre svojich návštevníkov viaceré aktivity, sprevádzať ich bude po jednotlivých expozíciách Mikuláš. Riaditeľka Múzea špeciálneho školstva Štefánia Petreková uviedla, že priestor dostanú šikovné ruky, vytvárať budú ozdoby na vianočný stromček.    
      
"Po prvý raz zavíta do nášho múzea sv. Mikuláš. Deti z levočských materských škôl v jeho spoločnosti zažijú neobyčajné hranie v múzeu. Neobyčajné z toho dôvodu, že deťom predstavíme špeciálne hračky, ktoré žiaci so zdravotným postihnutím používali v minulosti. Prípadne to budú súčasné špeciálne vzdelávacie hry. Budeme radi, ak už predškoláci touto cestou spoznajú prirodzenosť inakosti. V ich prípade najlepšie práve cez hračky. U nás sa Mikuláš zdrží od utorka až do 12. decembra," uviedla Petreková.  
      
Dodala, že od 13. do 16. decembra chystajú v múzeu vianočné tvorivé dielne. Kreatívny workshop pripravili pre 1. stupeň všetkých základných škôl v Levoči a blízkom okolí. Originálne vianočné ozdoby si vytvoria z recyklovateľných aj nových materiálov. "Bude sa strihať, maľovať, zdobiť aj rozdávať malá sladká odmena. Školáci vytvoria ozdoby, ktorými skrášlia vianočný stromček v múzeu, ale aj ten v škole či doma," dodáva riaditeľka s tým, že všetky informácie o decembrových podujatiach sú zverejnené na oficiálnej webovej stránke múzea. Skontaktovať sa s levočskými múzejníkmi môžu záujemcovia aj emailom či telefonicky.
      
Múzeum špeciálneho školstva v Levoči bude otvorené do 22. decembra, vždy od 9.00 do 16.30 h. V novom roku môžu návštevníci prísť za zážitkami opäť od 9. januára.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]