Autor textu: OTS
08.12.2022

Študenti budú bicyklovať na podporu charitatívneho projektu v Tanzánii

Študenti Spojenej súkromnej školy British International School Bratislava plánujú 126-hodinovú cyklistickú zbierku na získanie finančných prostriedkov pre ľudí v núdzi v Tanzánii. 

Foto: Unsplash.com/Damian Patkowski

Bratislava 08.12.2022 (Skolske.sk/OTS)

Na tomto cyklistickom maratóne sa zúčastní 28 študentov BIS Bratislava vo veku od 14 do 16 rokov a spolu najazdia 9 000 km (vzdialenosť z Bratislavy do Aruše v Tanzánii). Počas 126 hodín budú študenti bicyklovať 24 hodín denne so začiatkom v nedeľu 11. decembra od 06:00 do piatku 16. decembra do 12:00.
 
Od roku 2014 študenti BIS Bratislava pracovali na sérii dobrovoľníckych projektov v Maji Ya Chai v Tanzánii a okolí, ktoré významne prispeli k dlhodobej podpore a trvalému rozvoju komunít v Kitefu, Imbaseni a Nazareti.
 
Tento rok naši študenti podporia tieto tri hlavné projekty:
Výstavba strednej školy v Kiwawe v Tanzánii: Bude to praktická skúsenosť v spolupráci s miestnym dobrovoľníckym tímom a tanzánijskými staviteľmi. Naši študenti sa naučia mnoho užitočných stavebných zručností, ako je murovanie, miešanie cementu a omietanie.
 
Inštalácia bezdymových pecí: Hlavným problémom v rozvojových krajinách je zdravotné riziko spojené s vdychovaním dymu, ktorý vzniká pri varení na otvorenom ohni v uzavretom priestore. Bezdymové pece výrazne zmenšujú objem produkovaného dymu a znižujú množstvo potrebných surovín, vďaka čomu je varenie lacnejšie, bezpečnejšie a efektívnejšie. Naši študenti sa zapoja do budovania týchto pecí v obci Imbaseni.
 
Pomoc rodinám stať sa sebestačnými: Časť finančných prostriedkov, ktoré vyzbierajú, sa použije na pomoc rodinám pri kúpe kôz a na vybudovanie prístreškov pre ne. Kozy poskytujú rodinám mlieko potrebné na prípravu jedál a sú tiež zdrojom príjmu z jeho predaja.
 
Od začiatku školského roka už študenti BIS Bratislava usporiadali niekoľko dobrovoľníckych akcií na podporu projektov v Tanzánii, ako sú napríklad predaj koláčikov, diskotéka pre mladších žiakov, školská tombola. Hlavnou aktivitou na získanie finančnej podpory na realizáciu tohto charitatívneho projektu je cyklistický maratón.
 
Finančné prostriedky získané našimi študentmi budú použité priamo realizáciu týchto projektov a ďalších podporných aktivít pre lokálne komunity v Tanzánii.
 
O Súkromnej spojenej škole British International School Bratislava:
Súkromná spojená škola British International School Bratislava (BIS Bratislava) je medzinárodná škola, ktorá pôsobí na Slovensku od roku 1997 a je súčasťou svetovej siete Nord Anglia Education. V súčasnosti ju navštevuje viac ako 750 študentov z viac ako 45 krajín. Škola poskytuje prvotriedne vzdelanie založené na anglických osnovách pre deti od 3 do 18 rokov a je akreditovaná Ministerstvom školstva SR. Štúdium je ukončené medzinárodným maturitným programom IBDP a absolventi sa úspešne uchádzajú o štúdium na najlepších univerzitách (Oxford, Standford, MIT, Cambridge...).
 
Viac informácií nájdete na stránke: www.bis.sk

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]