Autor textu: WocaBee/Skolske.sk
01.02.2023

Pomohli sme modernizovať jazykové vzdelávanie na školách

Súťaže s podporou SKOLSKE.SK sa zúčastnilo takmer 100 tisíc žiakov.

Foto: WocaBee

Bratislava 01.02.2023 (Skolske.sk/OTS)

Portál SKOLSKE.SK sa v tomto školskom roku opäť stal mediálnym partnerom online jazykovej súťaže pre školy Jazykový WocaBee šampionát. Moderné vzdelávanie v oblasti cudzích jazykov sme podporili poskytnutím mediálneho priestoru na odprezentovanie úspechov žiakov a študentov v učení. Nedávno ukončený štvrtý ročník súťaže sa uskutočnil od záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Celkovo sa súťaže zúčastnilo takmer 100 tisíc žiakov z celej Slovenskej a Českej republiky.

Medzinárodná súťaž Jazykový WocaBee šampionát sa uskutočnila na našich školách v termíne október – december 2022. Žiaci základných a stredných škôl v nej súťažili v učení cudzích jazykov v štyroch kolách - od okresného, krajského až po celoštátne kolo a bonusové česko-slovenské finále. Súťaž prebiehala výhradne online v aplikácii WocaBee na učenie cudzích slovíčok a kritériom hodnotenia v jednotlivých kolách súťaže bola usilovnosť žiakov v učení sa novej slovnej zásoby.

O tej vypovedajú body získané za precvičovanie slovíčok v aplikácii, tzv. WocaPoints. V každom kole súťaže víťazia triedy, ktoré získajú najvyšší priemerný počet WocaPoints na jedného študenta. V šampionáte tak trieda súťaží ako tím a v jazykoch sa na rozdiel od iných školských súťaží zlepšujú všetci žiaci.

Víťazmi celoslovenského kola sa stali študenti II.BP triedy na Strednej odbornej škole dopravnej v Žiline.  Na Slovensku zvíťazili v konkurencii takmer 50 tisíc žiakov a študentov a počas celého trvania súťaže sa naučili 1177 nových slovíčok z anglického jazyka. Pre svoju školu zároveň získali hlavnú cenu v súťaži – 2000 EUR na modernizáciu vyučovania.


​​​​​​​
Víťazmi celoštátneho kola v Českej republike a zároveň česko-slovenskými šampiónkami sa stali žiačky piatej triedy na Základnej škole v obci Brněnec v okrese Svitavy. Svoje prvenstvo v celoštátnej súťaži spečatili jednoznačným víťazstvom v záverečnom česko – slovenskom finále. Porazili tak celkovo 7065 tried zapojených do súťaže, vrátane starších žiakov a stredoškolákov. Počas súťaže sa naučili 1091 anglických slovíčok a pre školu získali 60 tisíc Kč na modernizáciu vyučovania.

Organizátor súťaže a autor aplikácie WocaBee Ing. Michal Ošvát hodnotí štvrtý ročník šampionátu nasledovne: „Tohtoročný Jazykový WocaBee šampionát bol skutočne výnimočný nielen z pohľadu účasti, ale aj výkonov študentov. Dosiahnuté počty bodov za učenie slovíčok už od okresného kola vysoko presahovali predchádzajúce ročníky. Tým najdôležitejším výsledkom je však motivácia všetkých zapojených žiakov a študentov zlepšovať sa v cudzích jazykoch a ich radosť z učenia. Chcel by som sa zároveň poďakovať našim partnerom za podporu súťaže a moderného jazykového vyučovania na našich školách.“

Celkové výsledky súťaže sú dostupné tu: www.wocabee.app/sutaz

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]