Autor textu: PaedDr. Helena Rusnáková
14.05.2023

Všade vonia mamou

V Nových Zámkoch oslávili Deň matiek

Foto: PaedDr. Helena Rusnáková

Bratislava 14.05.2023 (Skolske.sk)

Taký máš hlas, mama moja, ako zvonky na úbočí. Začujem ťa znenazdania, div mi srdce nevyskočí. Taký máš hlas, mama moja, ako šepot vetra v lese. Usmejem sa mimovoľne, keď sa ku mne z diaľky nesie. I keď karhá, napomína, vždy je to hlas milý, známy, ten jediný v celom svete, ľúbezný hlas mojej mamy. Taký máš hlas, mama moja, ako zvonky na úbočí.Začujem ťa znenazdania, div mi srdce nevyskočí.Taký máš hlas, mama moja, ako šepot vetra v lese.Usmejem sa mimovoľne, keď sa ku mne z diaľky nesie.I keď karhá, napomína, vždy je to hlas milý,známy, ten jediný v celom svete, ľúbezný hlas mojej mamy.

Elena Čepčeková
pic
Foto: PaedDr. Helena Rusnáková

Mesto Nové Zámky a Združenie pre vzdelávanie detí, mládeže a dospelých boli usporiadateľmi podujatia ku Dňu matiek nesúceho názov Všade vonia mamou, ktoré sa uskutočnilo 11. mája v dopoludňajších hodinách v Kine Mier.

pic
Foto: PaedDr. Helena Rusnáková

 
Podujatie nám bližšie priblížil jeden z usporiadateľov, Ladislav Dráfi st.: „Slávnostný program navštívili seniori zo sociálneho zariadenia Veku Nádeje, v obecenstve boli aj rodičia,   mamičky a babičky vystupujúcich detí a žiaci základných škôl.
 Účinkovali Detský folklórny súbor Čepček a Novozámocký Zlatý levík a naše úspešné recitátorky Olívia Leváková, Sofia Maria Kasášová, Ema Kasášová.
Na  programe participovali žiaci a pedagógovia zo ZŠ Mostná, ZŠ G. Bethlena a Základnej umeleckej školy.
Všetkým matkám  prajeme k sviatku veľa zdravia, šťastia, Božieho požehnanie. Nech ich má každý rád, lebo my ich  mame radi a sme šťastní, že sú tu medzi nami.“

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]