Autor textu: OTS
14.09.2023

Začal sa školský rok, nezabúdajte na hygienu a čistotu

So začiatkom septembra sa spájajú klasické prípravy počas úvodu školského roka. Nejde však len o to, čo si potrebujú zabezpečiť školáci – čiže klasické veci ako zošity a pomôcky.

Foto: ChiccoDodiFC / Shutterstock.com

Bratislava 14.09.2023 (Skolske.sk/OTS)

Prípravy prebiehajú aj na strane samotných škôl či iných vzdelávacích zariadení, ktoré sa chystajú privítať deti a mládež. V rámci príprav je však kľúčové aj zabezpečenie dostatočnej hygieny a čistoty, a to aj v rámci sanitárnych zariadení.

Potrebná dezinfekcia
Na toaletách v školách či iných zariadeniach pre deti a mládež sa každodenne premelie veľké množstvo ľudí, preto je potrebné vopred myslieť na čistotu a dezinfekciu. Dezinfekcia sanitárneho zariadenia spočíva v aplikovaní rôznych dezinfekčných prostriedkov či už na WC, pisoáre či do umývadiel. Dezinfekciou sa jednak ničia neželané patogény, baktérie či vírusy, ale zároveň pôsobí preventívne proti vzniku týchto potenciálne nebezpečných látok.

Dôraz na hygienu
Čistota školských toaliet je do veľkej miery vizitkou samotného prevádzkovateľa školy a častokrát môže byť jedným z faktorov, ktoré môžu vplývať na rozhodnutia rodičov o tom, kam zapíšu svoje dieťa. Preto by riaditelia a prevádzkovatelia mali dbať na kvalitné dezinfekčné prostriedky aj v rámci svojich sanitárnych zariadení. Konkrétne môžeme hovoriť o dezinfekčných tabletách či šumivej dezinfekcii. Tieto prípravky môžu okrem dezinfekcie pomôcť aj pri odstraňovaní vodného kameňa.

Nech sa pripravíte čo najlepšie
Vždy je lepšie myslieť na veci popredu a dobre sa pripraviť, než riešiť náhly problém. A to platí aj pre školy a prípravu v rámci čistoty toaliet, umývadiel či spŕch v telocvični. Stačí si pozrieť dezinfekčné prostriedky na Desinfekce.sk, aby ste sami uvideli, aké všetky možné prípravky sa dnes používajú. A ak máte práve toto v škole na starosti, viete si ich veľmi jednoducho objednať a zadovážiť.

Firma KRÁSNÝ – zdravotnická technika s.r.o. expeduje dezinfekčné prostriedky na Slovensko. Odtiaľ si teda môžete objednať aj prípravky na čistotu sanitárnych zariadení.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]