Autor textu: OTS
29.11.2023

Slovenský tanečný pár dobýva kolísku latinskoamerických tancov

Dostali sa do finále v oboch kategóriách.

Foto: Tomáš Gálik

Cali 29.11.2023 (OTS/Skolske.sk)

Slovenský tanečný pár Patrik Buda a Silvia Budová v posledný novembrový víkend predviedli divákom a odborníkom tanečné majstrovstvo na medzinárodnej súťaži v kolumbijskom meste Cali.

Dostali sa do finále v oboch kategóriách. V štandardných tancoch sa tešili z bronzu. Ich precízna technika a elegancia na tanečnom parkete zaujala porotu i divákov. Ešte lepšie skončili v druhej kategórii. Talentovaný pár uspel tiež vo finale v latinskoamerických tancoch. Atraktívnou prezentáciou a neustále stúpajúcou výkonnosťou boli od prvého kola favoritmi. V 30-stupňovej horúčave vybojovali pre Slovensko zaslúžene druhé miesto.

24-násobní majstri Slovenska v tanečnom športe predviedli temperamentné umenie v silnej medzinárodnej konkurencii. Zanechali nezmazateľnú stopu pri propagácii tanečného športu na kontinente, ktorý má tanec v krvi, v Južnej Amerike.


Súťaž bola súčasťou veľkého tanečného festivalu počas Majstrovstiev sveta v salse. Dva dni v Cali amatéri a profesionáli tancovali nielen na parkete, ale aj v uliciach mesta. Mladí slovenskí tanečníci ukázali talent a potenciál.

Na žiadosť usporiadateľa vystúpili Patrik a Silvia s nápaditou show na hudbu Imagine Dragons, ktorá zožala ovácie tisícov divákov. Bol to nezabudnuteľný zážitok pre tanečníkov a príjemná rozlúčka s tanečným festivalom v Cali.

Tento úspech nie je len osobným triumfom Patrika a Silvie, ale aj dôkazom kvality slovenského tanečného umenia. Patrik a Silvia si získali obdiv mnohých domácich mladých tanečníkov, ktorí ich zastavovali na každom kroku a chceli sa aspoň niečo dozvedieť o Slovensku.

Patrikovi a Silvii zagratulovali aj z TK UNI-DANCE Bratislava k ich vynikajúcemu vystúpeniu a reprezentácii Slovenska a Európy na medzinárodnej úrovni v exotickej Kolumbii.

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]