Autor textu: TASR
08.12.2023

Na UMB sa koná 10. ročník Simulácie rokovaní Európskeho parlamentu

Simulácia predstavuje vzdelanostný prínos aj pre učiteľov, ktorí študentov na parlamentné rokovania a proces jeho fungovania vopred pripravujú. 

Ilustračná snímka. FOTO TASR

Banská Bystrica 8. decembra (TASR) - Na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici sa v piatok koná desiaty ročník Simulácie rokovaní Európskeho parlamentu. Univerzita privíta 105 študentov z Bratislavy, Trenčína, Žiliny, Ružomberka, Košíc a Banskej Bystrice. TASR o tom informovala Dana Straková z referátu marketingovej komunikácie UMB.

"Cieľom Simulácie Európskeho parlamentu, ktorý sa na Slovensku koná vo francúzskom jazyku, je podporiť vzdelanosť študentov slovenských stredných škôl v problematike európskej integrácie a zároveň preukázať ich zručnosti vo francúzskom jazyku. Stredoškolskí študenti predstavujú skupinu prvovoličov, a práve preto je veľmi dôležité ich dostatočne informovať a budovať v nich záujem o témy spojené s Európskou úniou," priblížila Straková.

Simulácia predstavuje vzdelanostný prínos aj pre učiteľov, ktorí študentov na parlamentné rokovania a proces jeho fungovania vopred pripravujú. Podujatie má podľa organizátorov aj celospoločenský význam. Štruktúry Európskej únie sa totiž podľa nich mnohým občanom Slovenska stále javia ako niečo cudzie, čoho fungovanie nedokážu ovplyvniť.

Simuláciu Európskeho parlamentu organizuje Slovensko-francúzsky univerzitný inštitút v Banskej Bystrici. Na podujatí spolupracuje aj Európsky campus v Dijone Inštitútu politických vied Francúzsko, Francúzsky inštitút na Slovensku, veľvyslanectvo Francúzskej republiky a tiež Styčná kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku.


Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]