Autor textu: TASR
20.12.2023

Akreditácie vysokých škôl budú v európskej databáze EQAR

Absolventom slovenských vysokých škôl budú podľa Druckera v zahraničí ľahšie uznávať ich vzdelanie.

Ilustračná snímka. FOTO TASR - Pavel Neubauer

Bratislava 20. decembra (TASR) - Akreditácie slovenských vysokých škôl budú zverejňované v Európskom registri zabezpečovania kvality vo vysokom školstve (EQAR). Na stredajšej tlačovej besede o tom informoval predseda výkonnej rady Slovenská akreditačná agentúra pre vysoké školstvo (SAAVŠ) Robert Redhammer. Týmto krokom by sa malo podľa neho Slovensko zaradiť medzi ostatné vyspelé krajiny Európy v zabezpečovaní kvality vysokoškolského vzdelávania.
        
"Je to významný míľnik, pretože završuje temer desaťročné úsilie dostať sa späť medzi vyspelé krajiny v Európe, ktoré aj v oblasti kvality vysokoškolského vzdelávania napĺňajú tézy a štandardy európskeho vysokoškolského priestoru," uviedol Redhammer. Všetky rozhodnutia vrátane hodnotiacich správ agentúry tak budú podľa neho ľahko dostupné.                
        
"Chcem poblahoželať slovenskej akreditačnej agentúre k takémuto úspechu, ale ten úspech nie je inštitucionálny, je to úspech Slovenska a znamená to obrovský prínos aj pre študentov vysokých škôl na Slovensku, pretože vďaka tomu získajú možnosť do budúcna spolupracovať aj na prestížnejších programoch," povedal minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD). Absolventom slovenských vysokých škôl budú podľa neho v zahraničí ľahšie uznávať ich vzdelanie.
        
SAAVŠ priblížila, že aktuálne sa realizuje hodnotenie viacerých vysokých škôl. Prvé hodnotiace správy už zaslali na vyjadrenie vysokým školám. K jednotlivým konaniam má SAAVŠ prijímať uznesenia vo februári budúceho roka.

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]