Autor textu: Zuzana Peternai
29.01.2024

Nová výzva Erasmus+ je tu

Školy rastú vďaka Erasmus+

Ilustračná snímka. FOTO TASR

Program Erasmus+ nie je učiteľom na Slovensku cudzí. Okrem univerzít už mnohé materské, základné a stredné školy zorganizovali zahraničné mobility pre svojich študentov a učiteľov. S novým rokom je tu aj nová výzva, do ktorej sa oplatí zapojiť.

Či ste škola, vzdelávacia inštitúcia, podnik, nezisková organizácia, múzeum, knižnica, alebo obec či mesto a pokiaľ je vašim cieľom vzdelávanie, program Erasmus+ je tu aj pre vás. Objavte možnosti programu, obohaťte svoju organizáciu, pedagógov a školiteľov, ale aj žiakov, študentov a dospelých učiacich sa o nové vedomosti, skúsenosti a zážitky. Program ponúka množstvo aktivít, podrobné informácie o nich nájdete na stránke www.erasmusplus.sk.

V rámci kľúčovej akcie 1 (KA1) – Vzdelávacia mobilita jednotlivcov si školy môžu naplánovať projekty zamerané na mobility jednotlivcov v oblasti vzdelávania, odbornej prípravy a mládeže. Projekty je možné podávať do 20. februára 2024.

V kľúčovej akcii 2 (KA2) – Spolupráca medzi organizáciami a inštitúciami — Partnerstvá pre spoluprácu sa môžu inštitúcie zapojiť do kooperačných partnerstiev alebo tzv. malých partnerstiev. Termín na podávanie týchto typov projektov je 5. marec 2024.
​​​​​​​
Ak ste nováčikovia a neviete, či ste oprávnená organizácia, alebo neviete ako začať, navštívte webovú stránku národnej agentúry, kde okrem podrobných informácií nájdete aj záznamy z webinárov, prezentácie z inštruktážnych seminárov, ktoré prebehli začiatkom januára v Bratislave, Zvolene aj Košiciach a kde sa spolu stretlo neuveriteľných skoro 700 účastníkov! Z materiálov sa dozviete základné informácie o jednotlivých akciách, ako vyplniť formuláre žiadostí, aké sú kritériá hodnotenia, akú užitočné zdroje využívať, ale aj ako vyzerajú príklady dobrej praxe, alebo ako prepojiť projekty Erasmus+ s eTwinningom.

Prečo posunúť projektovú prácu o ďalšiu úroveň? Medzi všetkými projektami Erasmus+ na Slovensku v roku 2022 tematicky najviac dominovala priorita digitálna transformácia. Súčasťou prihlášky mobilitných projektov je digitálne vzdelávanie vrátane virtuálnej spolupráce, virtuálnej mobility a zmiešanej mobility. Konkrétne sa uvádza, že „prijímajúce organizácie by mali využívať digitálne nástroje a metódy vzdelávania na doplnenie svojich činností v oblasti fyzickej mobility a na zlepšenie spolupráce s partnerskými organizáciami. Prijímajúce organizácie by mali v maximálnej miere využívať digitálne nástroje, online platformy a ďalšie možnosti, ktoré na tento účel poskytuje program.“ No a keďže eTwinning je súčasťou Erasmus+, je viac ako logické pri podávaní projektu v rámci hociktorej výzvy Erasmus+ integrovať aj eTwinning do projektovej práce.
​​​​​​​
Pridajte sa k úspešným vzdelávacím organizáciám, ktoré sa rozvíjajú vďaka medzinárodným projektom eTwinning a Erasmus+, lebo Erasmus+ obohacuje životy, rozširuje obzory.

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]