Autor textu: TASR
09.04.2024

Na Bojnickom zámku pripravujú ďalší ročník podujatia so strašidlami

Tradícia strašidelných podujatí na Bojnickom zámku sa oficiálne začala písať už v roku 1994, keď sa zrodil Medzinárodný festival duchov a strašidiel, pripomenula Gordíková.        

Na snímke pohľad na Bojnický zámok. FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Bojnice 9. apríla (TASR) - Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice pripravuje ďalší ročník strašidelného podujatia. Hororovo-romantický príbeh Spiritus Mortis vzniká v medzinárodnej spolupráci, prináša nový pohľad na estetiku aj inovatívny prístup k spôsobu hrania. TASR o tom v utorok informovala PR manažérka SNM - Múzea Bojnice Petra Gordíková.
        
"Tradícia strašidelných podujatí na Bojnickom zámku sa oficiálne začala písať už v roku 1994, keď sa zrodil Medzinárodný festival duchov a strašidiel. Aj keď odvtedy prešlo podujatie mnohými zmenami, stále patrí medzi návštevnícky najobľúbenejšie," pripomenula Gordíková.
        
O priazeň návštevníkov sa tento rok podľa nej uchádza projekt pod názvom Spiritus Mortis, ide o hororovo-romantický príbeh odhaľujúci partnerský vzťah naplnený vášňou, zradou a pomstou. Dielo pre SNM - Múzeum Bojnice pripravuje kreatívna dvojica Peter Serge Butko a Ivan Remiaš. Ako sami hovoria, využívajú prvky gotického romantizmu, ktorý ponúka skvelú možnosť prerozprávať jednoduchý, ale mystikou a tragédiou naplnený dej.
        
"Spiritus Mortis nie je len podujatie pre návštevníkov túžiacich po strašidelných zážitkoch. Na svoje si prídu aj diváci so záujmom o divadelné umenie a netradičné vizuálne riešenia. Veľmi výraznou zložkou projektu je hudba berúca dych, komponovaná špeciálne pre toto podujatie," priblížila ďalej PR manažérka múzea.
        
Tohtoročnou dlho očakávanou novinkou je podľa nej možnosť zakúpiť si vstupenky na podujatie v predpredaji webovej stránke múzea.
        
Podujatie Spiritus Mortis sa uskutoční na prelome apríla a mája. Prehliadky sa budú konať od 25. do 28. apríla a následne od 4. do 8. mája.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]