Autor textu: TASR
02.05.2024

V júni bude v Trnave nový festival divadla pre mladých Teen Theatre Fest

Teen Theatre Fest je založený ako bienále. Mottom prvého ročníka je Môj uhol pohľadu, zameria sa na témy, ktoré v aktuálnej spoločenskej klíme mimoriadne rezonujú.

Ilustračná snímka. FOTO TASR - Jaroslav Novák

Trnava 2. mája (TASR) - Nateraz jediný divadelný festival na Slovensku zameraný na mladých ľudí založili v Trnave pod názvom Teen Theatre Fest. Jeho prvý ročník sa bude konať od 22. do 26. júna a predstaví osem renomovaných divadiel zo Slovenska, Poľska, Maďarska, Česka, Ukrajiny i Nemecka s inscenáciami pre mladých. Informovala o tom PR Divadla Jána Palárika (DJP) v Trnave Katarína Čučková.
       
"Festival má viacerých partnerov, ako Kultúrne centrum Malý Berlín, Nádvorie - priestor súčasnej kultúry, Štúdio tanca a pohybu Alegria, Galéria Jána Koniarka, Knižnica Juraja Fándlyho, Kreatívne centrum Trnava, Zaži v Trnave - Mestské kultúrne stredisko, mesto Trnava, Trnavský samosprávny kraj a Právnická fakulta Trnavskej univerzity. Práve vďaka nim sa budú môcť predstavenia aj sprievodný program v podobe koncertov, besied, seminára mladej kritiky, predstavení pre rodiny s deťmi, workshopov či výstavy odohrávať na rôznych miestach v rôznych časoch a divadlom tak ožije celá Trnava," uviedla.
        
Teen Theatre Fest je založený ako bienále. Mottom prvého ročníka je Môj uhol pohľadu, zameria sa na témy, ktoré v aktuálnej spoločenskej klíme mimoriadne rezonujú. "Trnavské divadlo svojho času nieslo unikátne pomenovanie Divadlo pre deti a mládež. Táto tradícia v meste stále rezonuje a my sa ju snažíme pestovať. Okrem inscenácií ponúkame mnoho druhov zážitkov, vzdelávacích aj voľnočasových aktivít, ktoré oslovujú mladé publikum. Na záver našej jubilejnej 50. sezóny vytvárame podujatie, ktoré má ambíciu stať sa najdôležitejšou kultúrnou udalosťou pre mladých na Slovensku," povedala umelecká riaditeľka festivalu a tiež DJP Lucia Mihálová.
       
Divadelné festivaly sú podľa nej oslavami umenia, živého kontaktu, originality a kreatívnych duší. "Pre mladých ľudí však môžu znamenať ešte niečo viac - zážitok, ktorý určuje smer."

Máj 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
Napíšte nám [email protected]