Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
23.05.2024

Prezidentka vymenovala za rektora Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce svätej Alžbety Ladislava Bučka

Hodnoty, ako sú solidarita, pomoc slabším, chudobným a vylúčeným sú podľa Čaputovej v dnešnej spoločnosti, poznačenej vysokou mierou polarizácie, mimoriadne aktuálne.

Na snímke vpravo prezidentka SR Zuzana Čaputová a vľavo nový rektor VŠZaSP sv. Alžbety Ladislav Bučko. FOTO TASR - Pavel Neubauer

Bratislava 23. mája (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová vo štvrtok vymenovala za rektora Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce svätej Alžbety (VŠZaSP) Ladislava Bučka. V príhovore vyzdvihla jeho kvalifikačné predpoklady a dlhoročné skúsenosti. Zvýraznila tiež hodnoty, ktoré škola šíri, ako sú solidarita, pomoc slabším či chudobným.

"Práve tento silný akcent na charitu a pomoc ľuďom v chudobných či krízových regiónoch sveta predstavuje špecifický rozmer vysokej školy svätej Alžbety. Napokon aj vašu osobnosť formovali roky pedagogickej a misijnej činnosti v Afrike či juhovýchodnej Ázii," prihovorila sa prezidentka novému rektorovi.

Hodnoty, ako sú solidarita, pomoc slabším, chudobným a vylúčeným sú podľa Čaputovej v dnešnej spoločnosti, poznačenej vysokou mierou polarizácie, mimoriadne aktuálne. "Je preto dôležité ďalej šíriť posolstvo týchto hodnôt a vychovávať absolventov s vysokým odborným i morálnym kreditom," vyhlásila.

Ako pripomenula, Bučko je spätý s vysokou školou svätej Alžbety prakticky od jej začiatkov. Poukázala, že škola ponúka vzdelávanie, ktoré iné školy neponúkajú, ako je napríklad tropické verejné zdravotníctvo.

Júl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]