Oficiálny portrét prezidenta SR je možné objednať TU
Autor textu: TASR
07.06.2024

VIDEO: V Trnave otvorili Centrum popularizácie fyziky

Centrum má slúžiť školám, ale aj rodinám s deťmi, ktoré sa budú môcť zúčastniť aktivít zameraných na základné princípy fyzikálnych javov, s ktorými sa denne stretávajú.

Na snímke knižnica s pomôckami pre fyzikálne javy počas slávnostného otvorenia Centra popularizácie fyziky. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Trnava 7. júna (TASR) - V priestoroch Strednej odbornej školy (SOŠ) elektrotechnickej v Trnave otvorili Centrum popularizácie fyziky Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). Cieľom je zvýšiť záujem mladých ľudí o prírodné vedy a posilniť ich vzťah k fyzike a energetike. TASR o tom informoval odbor komunikácie TTSK.

"Reagujeme aj na dopyt z trhu práce, ktorý poukazuje na nedostatok absolventov a odborníkov v tejto oblasti. Vytvorením nového Centra popularizácie fyziky TTSK chceme mladým ľuďom ukázať svet vedy pútavou formou a prebudiť v nich prirodzenú zvedavosť a pozitívny vzťah k prírodným vedám," priblížil predseda Trnavského kraja Jozef Viskupič.

Centrum má slúžiť školám, ale aj rodinám s deťmi, ktoré sa budú môcť zúčastniť aktivít zameraných na základné princípy fyzikálnych javov, s ktorými sa denne stretávajú. Sídli v priestoroch SOŠ elektrotechnickej na Sibírskej v Trnave. Vzniklo aj vďaka finančnej podpore Nadačného fondu Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústavy v Nadácii Pontis.



Okrem centra fyziky sa v priestoroch školy nachádza aj TalentCentrum, ktoré prostredníctvom inovatívnej formy individuálneho a skupinového poradenstva umožňuje žiakom siedmeho až deviateho ročníka základnej školy lepšie identifikovať svoje silné a slabšie stránky, talent aj zručnosti.

Júl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]