Autor textu: Archív
20.09.2018

Prečo sú vzdelávanie a nové informácie pre človeka nesmierne dôležité

O tom, že je vzdelávanie pre človeka veľmi dôležité vám asi veľa hovoriť nemusíme. Človek si to ale uvedomuje až v staršom veku, kedy príležitosť na bezplatné získavanie vedomostí klesá.

Foto: text

Bratislava 20. septembra (OTS)

Získať na vyššej hodnote svojho ľudského kapitálu sa ale oplatí.

Môžete rásť ako osoba, rozvíjať svoju vedomostnú základňu a zlepšovať sa

Možno aj vďaka

náročnejšiemu vypracovaniu diplomovej práce, ale predsa, získavate na hodnote. Pre mnohých ľudí je to len titul, ktorým sa príliš oháňať v súčasnosti na trhu práce nemôžete, pretože vám, ako mladému človeku, chýbajú prax a skúsenosti. Ale časom sa z vás stane osobnosť, ktorej na hodnote všetky získané vedomosti a nové informácie len pridávajú. Veď naučiť sa niečo nové vám prináša prístup k novým a rôznym príležitostiam a šancu vyskúšať nové veci.

Ste lepšie ohodnotený

Pokiaľ si vyberiete zamestnanie, ktoré vás po prezentovaní úspešnej a cez tonery do tlačiarne vytlačenej záverečnej práce bude aj baviť a zároveň vám finančné ohodnotenie umožní potom aj slobodne fungovať, určite si viete zaistiť sľubnú budúcnosť. Možno to nebude hneď a musíte si prejsť niekoľkými úrovňami. No aj to je cesta, ktorá vás niečo naučí.

Máte pohotové reakcie a lepšie sebavedomie

Rozvíjanie novej zručnosti ovplyvní spôsob, akým robíte veci každodenne, rýchlejšie a ľahšie, čím šetríte čas, energiu a stres. Učenie sa v našom živote je dôležité aj preto, aby sme zostávali v aktuálnom dianí. Ak sa prestaneme učiť, môžeme stagnovať a skutočne sa posunúť späť, najmä v našom profesionálnom živote.

Učenie nových vecí je veľmi dôležité aj pre naše sebavedomie. Takže aj vo vyššom veku sa oplatí si na cesty alebo dovolenku do pekného koženého ruksaka pribaliť zaujímavú knihu alebo informačne bohatý časopis a niečo nové sa zas z nich dozvedieť.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]