Autor textu: TASR
11.02.2019

Polícia učí deti, ako bezpečne používať internet

V prvom rade by však o aktivitách dieťaťa, a nielen na internete, mali vedieť rodičia.

Banská Bystrica  (Skolske.sk)

Tradične vo februári, pri príležitosti Dňa bezpečného internetu, si policajní preventisti zvyknú posvietiť na problematiku bezpečného používania internetu a so študentmi základných a stredných škôl diskutujú o sociálnych sieťach a ohrozeniach vo virtuálnom priestore. Tak je to aj v týchto dňoch.

"Pri stretnutiach s deťmi pozeráme preventívne videá, využívame prezentácie, pracovné listy a dokonca sa hráme interaktívne hry. To všetko preto, aby sme ich naučili používať moderné technológie zodpovedne a eliminovali riziká, ktoré na nich číhajú na internete," priblížila v pondelok Andrea Petrovičová z oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Ako zdôraznila, v prvom rade by však o aktivitách dieťaťa, a nielen na internete, mali vedieť rodičia.

"Vedieť, aké stránky ich dieťa navštevuje, na ktorých sociálnych sieťach je registrované, poznať jeho profil a tiež, aké údaje o sebe, fotografie a videá zverejňuje," konštatovala preventistka.

Podľa nej zákazy nie sú na mieste, treba uprednostniť priateľský, otvorený dialóg, spoločne si pozrieť stránky, ktoré dieťa navštevuje a upozorniť ho na ľahké zneužitie osobných údajov či nevhodných fotografií a videí.

Odporúčame zvážiť možnosť použitia tzv. rodičovskej kontroly, teda aplikácií a počítačových programov, ktoré aspoň sčasti zabránia, aby sa dieťa dostalo na neželané stránky.

Andrea Petrovičová

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]