Autor textu: Skolske.sk
09.05.2019

Návrat k Play-off EUHL 2018/19

Najvyššia divácka návšteva  bola na rozhodujúcom zápase v Trenčíne.

Trenčín 9. mája (Skolske.sk)

Banská Bystrica dokázala obhájiť majstrovský titul


Vo finále narazili na seba dva slovenské tímy Trenčín a Banská Bystrica. Tímy, ktoré ovládli základnú časť súťaže, keď nazbierali zhodný počet bodov ponúkli fanúšikom vo finále dramatické divadlo. Vysoká kvalita a vyrovnanosť týchto mužstiev vyústila až rozhodujúcim piatym zápasom. Dokonca až tri finálové stretnutia muselo rozhodnúť predĺženie, no a po tom poslednom boli napokon šťastnejší hokejisti spod Urpína. Bystričania v súboji o všetko ešte šesť minút pred koncom riadnej hracej doby inkasovali gól na 3:2. Ani to ich však nezlomilo a v čase 57:06 poslal duel do predĺženia Denis Brnčál. V ňom sa stal napokon zlatým strelcom a hrdinom Jakub Tatár. Po jeho presnom zásahu mohli vypuknúť na trenčianskom Zimnom štadióne P. Demitru majstrovské oslavy a radosť z obhajoby titulu. Pre UMB Hockey Team Banská Bystrica to bolo už štvrté finále v EUHL. Prvé dva pokusy sa skončili neúspešne, no v predošlom a rovnako aj tomto ročníku sa stali najlepším tímom Európskej univerzitnej hokejovej ligy. 

Vydarená sezóna aj pre Gladiátorov


Gladiators Trenčín prvý raz v histórii klubu postúpili až do finále EUHL. Aj keď Gladiátorov od zisku majstrovského titulu delil iba krôčik, sezónu možno považovať za mimoriadne úspešnú. Všetkému predchádzala skvelá základná časť, v ktorej mužstvo nazbieralo v 16 zápasoch až 39 bodov a do play-off postúpilo vďaka lepšiemu skóre z prvého miesta. Gladiators Trenčín ako víťaz základnej časti EUHL a teda najlepšie umiestnený slovenský tím v tejto európskej súťaži získal pohár, ktorý udeľuje Študentská rada vysokých škôl (SRVŠ). Gladiators Trenčín sa teda môžu pýšiť nálepkou Univerzitného majstra Slovenska 2018/19. Vo štvrťfinále prešli Trenčania hladko cez University Shields Olomouc a v semifinále narazili na Inžinierov z Prahy. Prvé stretnutie na ľade súpera vysoko prehrali, ale sériu sa im podarilo zvrátiť a dve víťazstvá pred vlastnými fanúšikmi znamenali oslavy z postupu do finále. V ňom ich od zisku Sekeráš Trophy delil naozaj už iba krôčik, no aj keď vytúžený titul neprišiel, tak si hokejsti z Trenčína za svoje výkony zaslúžia poklonu.

pic
Foto: Foto: EUHL

Tretie miesto pre HC Masarykova Univerzita


Tretie miesto v práve ukončenej sezóne EUHL získal tím HC Masarykova Univerzita. Tento brnenský tím, obhájil v Play-off časti ligy svoje postavenie po základnej časti. V štvrťfinále Play-off vyradili tým Academics Pilsen a v semifinále narazili na neskoršieho víťaza ligy z Banskej Bystrice. HC Masarykova Univerzita sa stala najúspešnejším českým účastníkom sezóny EUHL 2018/19. 

Vo štvrťfinále derby pražských tímov


Zaujímavá štvrťfinálová séria pútala pozornosť v Prahe. UK Praha a Engineers Prague skončili po základnej časti na štvrtom, respektíve piatom mieste. Narazili tak na seba v play-off a bola to naozaj strhujúca bitka. Prvé stretnutie dopadlo lepšie pre Inžinierov, druhé pre UK Praha. Na rad prišiel rozhodujúci tretí duel a v ňom videli diváci až jedenásť gólov! Ak by niekto tipoval vyrovnané stretnutie až do záverečnej sirény, tak by sa veľmi mýlil. Inžinieri zdolali svojho súpera pomerom 9:2 a postúpili do semifinále, v ktorom neskôr podľahli po dramatickom boji Trenčínu. Treba však pochváliť Engineers Prague, ako veľmi príjemné prekvapenie štvrťfinálových bojov.

Kanadské bodovanie ovládli Trenčania


V zbieraní kanadských bodov vynikala trojica hráčov Gladiators Trenčín. Najproduktívnejším mužom play-off sa stal Matúš Trenčan. Po tom, čo ovládol individuálne štatistiky aj v základnej časti, tak v 10 zápasoch play-off nazbieral až 21 kanadských bodov, keď strelil 9 gólov a pridal 12 asistencií. To mu zaručilo, že sa stal aj najlepším strelcom a rovnako aj nahrávačom play-off EUHL. Druhým najproduktívnejším bol Peter Kopecký, ktorý zaznamenal 7 gólov a 10 asistencií. Najproduktívnejšiu trojicu uzatvára obranca Miroslav Habšuda so 4 gólmi a 12 asistenciami.

Najvyššia divácka návšteva v play-off časti EUHL bola na rozhodujúcom piatom finálovom zápase v Trenčíne. Tento zápas sledovala takmer tisícka divákov, ktorí mali možnosť sledovať hokej na atraktívnej úrovni. Vzhľadom na úspešnú spoluprácu medzi EUHA a SZĽH, všetky finálové zápasy rozhodovali rozhodcovia zo Slovenskej extraligy, ktorý majú medzinárodné skúsenosti. Úroveň zápasov podľa vyjadrení samotných rozhodcov bola veľmi vysoká, nechýbalo im nasadenie, tempo, tvrdosť, fair-play a samozrejme korenie hokeja – góly. 

Podrobnejšie informácie o lige nájdete na webe www.euhl.eu

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]