Autor textu: TASR/skolske.sk
15.05.2019

UK hľadá riaditeľa vedeckého parku 

Rektor vyhlási nový konkurz na obsadenie tejto funkcie.

Bratislava 15. mája (Skolske.sk)

Vedenie Univerzity Komenského (UK) v Bratislave naďalej hľadá vhodného riaditeľa Vedeckého parku UK. Výberová komisia začiatkom mája na svojom zasadnutí dospela k záveru, že ani jeden prihlásený uchádzač nespĺňa kritériá požadované UK na funkciu riaditeľa. TASR to potvrdila hovorkyňa UK Lenka Miller. 

      Rektor UK Marek Števček v najbližšej dobe rozhodne o dočasnom poverení riadením vedeckého parku a zároveň vyhlási nový konkurz na obsadenie tejto funkcie. Miller potvrdila, že univerzita chce nájsť odborníka, ktorý zvýši medzinárodnú prestíž tohto pracoviska a upevní meno najväčšej slovenskej univerzity ako špičkovej vedeckej inštitúcie. 

      

Vedecký park považujeme za mimoriadne významný projekt, preto hľadáme lídra s manažérskymi skúsenosťami, s predpokladmi na rozvoj zahraničnej spolupráce a skúsenosťami s realizáciou vedecko-výskumných projektov, Tieto kritériá podľa neho zatiaľ nespĺňal ani jeden uchádzač.

Rektor UK Marek Števček



      Rektor UK odvolal predošlého riaditeľa Vedeckého parku UK Jána Turňu po tom, čo kontrolná skupina Úradu pre verejné obstarávanie poukázala na možný konflikt záujmov v procese verejného obstarávania na vybudovanie vedeckého parku z roku 2013, aby vyvrátil akékoľvek pochybnosti o korektnom fungovaní tejto súčasti univerzity.

      Vedecký park je špecializované výskumné a vývojové pracovisko UK s prioritným zameraním na oblasť biomedicíny, enviromedicíny a biotechnológií. Okrem vlastných zamestnancov využívajú jeho infraštruktúrne kapacity aj zamestnanci ostatných fakúlt, zároveň formou spoločných pracovísk integruje spoločné výskumné činnosti pracovísk univerzity lokalizovaných v rôznych častiach mesta. Infraštruktúru Vedeckého parku UK využíva viac ako 180 pracovníkov spomedzi zamestnancov univerzity a partnerských subjektov.

pic
Foto: Vedecký park UK, Foto: TASR

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]