Autor textu: TASR
17.05.2019

Gizela je precitlivená a veľmi emotívna

Majú aj sklon byť lenivé.

Bratislava 17. mája (TASR)

     Ženské meno Gizela má nemecký pôvod a znamená "malá rastlina, ušľachtilé dieťa". Nositeľky tohto mena oslovujeme Gizka, Gizelka, Gizuška. Meniny oslavujú 17. mája.

      Gizely sú precitlivené a veľmi emotívne. Všetko sa ich dotýka, sú vnímavé na čaro života a majú vrodený zmysel pre poéziu, krásu a eleganciu. Majú však aj sklon byť trochu lenivé, reagovať ledabolo a všetko odkladať na zajtra. Podobne ako ich totemová rastlina orchidea sú to skleníkové kvety, aj ony potrebujú teplo a slnko.

      Tieto ženy sú veľmi introvertné, cítia sa dobre iba vo svojom vlastnom svete. V ňom snívajú o klenotoch, lebo sú veľmi koketné, o palácoch, lebo obľubujú prepych a o očarujúcich princoch, keďže sú väčšmi sentimentálne ako zmyselné. Gizely sú aj vlastnícke a na život hľadia cez malé okienko a žijú si vo svojom imaginárnom svete. To ich vedie k takmer ustavičným a často mimovoľným klamstvám.

      Takže Gizelám treba veľmi skoro vštepiť zmysel pre zodpovednosť. Inak by svoj šarm mohli využívať na to, aby sa vyhýbali styku s realitou.

      Sú pomerne krehké. K množstvu psychických porúch sa pridáva určitá ochabnutosť. Tieto ženy si musia dávať pozor na črevá, ktoré sa im ľahko podráždia.

      Ovplyvňuje ich planéta Merkúr. Ich šťastné farby sú modrá, sivá a červená. Ochranné rastliny petržlen a rasca, ochranné kamene achát, sardonyx a citrín.

      Mali by sa venovať plávaniu, jesť veľa mliečnych výrobkov, stravou by si mali dopĺňať najmä vitamín C.

      Uhorská kráľovná, blahoslavená GIZELA, pochádzajúca z Bavorska, manželka prvého uhorského kráľa Štefana. S ním spolupracovala na pokresťančení Maďarov, zakladala kostoly a kláštory.
​​​​​​​
      Populárna slovenská speváčka GIZELA OŇOVÁ - spolu s ňou aj ďalšie ženy s týmto menom majú sviatok 17. mája.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]