Autor textu: Ing. Martina Slavíková
17.05.2019

Televízia Žilinskej univerzity je najlepšou

Televízia í-Téčko vznikla v roku 2009.

Žilina 17. mája (Skolske.sk)


 
Posledný aprílový víkend bol pre členov študentskej organizácie Žilinskej univerzity í-Téčko v znamení zadosťučinenia. Ich šikovnosť, húževnatosť  a tvorivosť priniesli svoje ovocie v podobe víťazstva v atraktívnej súťaži  INSTELCOM – prehliadke prác šikovných mladých ľudí zo študentských televízií, univerzitných klubov a krúžkov.

INSTELCOM (International Student Television Competition) je medzinárodná súťažná prehliadka študentskej televíznej tvorby. Jej 1. ročník sa uskutočnil v roku 2016 s víziou vytvoriť priestor na prezentovanie autorskej televíznej tvorby študentov, študentských televízií, univerzitných klubov a krúžkov. Na súťaži sa hodnotili príspevky televízií vo viacerých kategóriách a to od reportáží, cez záujmové relácie, až po študentské filmy.

Tohtoročný štvrtý ročník súťaže INSTELCOM 2019 sa konal v dňoch 26.04.2019 – 28.04.2019 na internátoch Technickej univerzity v Košiciach a organizovala ju Študentská televízia eŠTv Košice v spolupráci s RTVS. Všetkých 48 súťažných príspevkov tímov z Košíc, Prešova, Žiliny a Ružomberka hodnotila odborná porota, ktorá pozostávala z profesionálov z mediálnej praxe, ktorí svojimi skúsenosťami a cennými radami usmerňovali študentov v ich tvorbe a snažili sa im ukázať správny smer pracovnej progresivity. Porota napokon rozhodla a prvé miesto si odnieslo žilinské í-Téčko, ktoré bolo najlepšie v kategóriách: Autoportrét, Študentský film a Diskusná relácia. Ocenenia sa dočkali aj v kategóriách Reportáž, Grafika, Reklamy a upútavky, Záujmová relácia a Produkcia v teréne.

Výhra na tomto ročníku je pre nás veľkým povzbudením a dôkazom, že to čo robíme má zmysel a aj skutočný potenciál, ktorý zhodnotila odborná porota. Vďaka tomu sme nabudení pokračovať na kvalitnej úrovni, vychytať nedostatky o ktorých sme sa dozvedeli a v pokúsiť sa v budúcom ročníku obsadiť vysoké priečky znova. 

Martin Timko, riaditeľ víťaznej študentskej organizácie í-Téčko


Študentská televízia í-Téčko vznikla 9.5.2009, čím je jednou z najmladších študentských organizácií pôsobiacich na Žilinskej univerzite. Činnosť tejto študentskej televízie sa zameriava na vytváranie možností, kde by sa študenti mohli zapájať do procesu výroby televízneho programu. Vysielanie je primárne určené študentom UNIZA ubytovaným na internátoch Veľký Diel a Hliny, ale je ju možné sledovať aj na internete.

Budúci ročník súťaže by sa mal konať na pôde Katolíckej univerzity v Ružomberku pod záštitou Študentskej televízie TV UNICA.
  
 Žilinská univerzita v Žiline

 
 

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]