Autor textu: Jana Ikrényiová
29.05.2019

Na hľadanie letnej brigády je najvyšší čas

Najväčší dopyt je po administratívnych pracovníkoch a predavačoch.

Bratislava 29. mája (Skolske.sk)

Tento rok hľadajú firmy najviac ľudí do administratívy, obchodu či cestovného ruchu, gastra a hotelierstva. Počet príležitostí po roku 2017 mierne klesol. Analýza portálu Profesia.sk ukazuje, že počet brigád v mesiacoch marec, apríl, máj po roku 2017 mierne klesol. Počet ponúk na dohodu však stále zostáva pomerne vysoký.

Pri práci na dohodu každý rok platí, že najviac pracovných príležitostí v roku prichádza práve v máji.
Najväčší dopyt je po administratívnych pracovníkoch a predavačoch. Ak sa pozrieme, na aké pozície hľadajú zamestnávatelia najviac brigádnikov v roku 2019, vidíme, že ide najmä o administratívnych pracovníkov, predavačov, asistentov, či čašníkov.

Brigádnici majú dnes výhodu, že sa vedia orientovať aj podľa ponúkaných platov. Z prvej desiatky najinzerovanejších prác na dohodu si záujemcovia môžu v priemere zarobiť najlepšie na pozícii skladníka. Priemerný ponúkaný plat z pracovných inzerátov predstavuje 5,93 eura na hodinu.

Uchádzači majú najväčší záujem o administratívu a marketing


Keď sa pozrieme na to, na aké brigády reagujú v roku 2019 uchádzači najviac, môžeme vidieť, že ide najmä o pozície v obchode, administratíve a marketingu.

Na Profesia.sk môžu nájsť aj širokú ponuku stáží. Zohnať brigádu v odbore, ktorému sa študenti venujú, býva niekedy náročné. Aj z tohto dôvodu sú dobrým riešením stáže. Je však pravda, že práve odborná stáž býva v mnohých prípadoch neplatená. Študenti sa však vedia naučiť znalosti, ktoré im škola často nedá.

Zamestnávatelia v roku 2019 inzerovali najviac voľné miesta na pozície sekretárky, recepčnej, ale aj pozície ako administratívny pracovník, asistent, finančný analytik, HR asistent, marketingový pracovník, ale aj špecialista výberov, ekonóm, či programátor.

Keď sa pozrieme, o aké stáže je v tomto roku na Profesia.sk najväčší záujem zo strany uchádzačov, vidíme, že ide o pozície ako sekretárka, recepčná, account manager, či office manager.
 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]