Autor textu: Sofia Dobranská
29.05.2019

Veľkonočná výzdoba v obci OLCNAVA

Do aktivít sa zapája veľa obyvateľov.

Olcnava 29. mája (Skolske.sk)


Počuli ste už niekedy o malebnej dedinke Olcnava ? Je to dedinka na východnom Slovensku v okrese Spišská Nová Ves.  V roku 2015 aj 2016 sa umiestnila na 10. mieste v súťaži  Najkrajšia dedinka na Slovensku. 



Samozrejme sme sa tomuto peknému umiestneniu v súťaži potešili a aj naďalej sa snažíme zveľaďovať našu obec.  V Olcnave funguje združenie Únia žien, ktoré aktívne vymýšľa aktivity, združuje a zveľaďuje obec . Do aktivít sa zapája veľa obyvateľov – dospelí,  deti aj mládež. V zime usporiadali obecnú sánkovačku, kde sa súťažilo v rôznych disciplínach a hrách na snehu.

​​​​​​​

Na Deň obce alebo na Veľkonočnú nedeľu napiekli koláče, perníky a iné sladké drobnosti. Všetko priniesli na predveľkonočnú výstavu spojenú s vystúpením detí z Olcnavy. Každá dedina býva pred Vianocami krásne vyzdobená. Naša dedina mala tento rok aj veľkonočnú výzdobu, ktorú tiež vymysleli tieto kreatívne žienky. Po mostíkoch v dedine boli rozmiestnené veľké drevené kraslice namaľované veľkonočnými vzormi.  Okrem toho bolo v dedine vajce  zo stužiek, veľký kvetináč a strom ozdobený veľkonočnými vajíčkami.  Vyzeralo to naozaj výborne. Po veľkonočných sviatkoch Olcnavčania nezaháľali a dobrovoľníci pri príležitosti Dňa Zeme sa pustili do čistenia dediny. Chceme predsa bývať v čistej dedinke bez pohodených plastov a odpadkov. Najbližšia akcia Mejdan – karaoke show, bude spojená so zábavnými hrami.
 
Sofia Dobranská (IX. tr.)
redaktorka školského časopisu SRDCE
ZŠ sv. Jána Krstiteľa Spišské Vlachy
FOTO: 
osobný archív Sofie Dobranskej/Autorka fotografií. Sofia Dobranská ​​​​​​​

pic
Foto: text

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]