Autor textu: TASR
25.06.2019

Olívia je záhadná, Tadeáš má dobrú pamäť 

Meniny oslavujú v jeden deň.

Foto: Školské.sk

Bratislava 25.06.2019 (Skolske.sk)

      Ženské meno Olívia má latinský pôvod a význam mena je "pestovateľka olív". Nositeľky tohto na Slovensku zriedkavého mena oslovujeme Ola, Lívia.

      Olívie sú fascinujúce, záhadné bytosti. Ide o extrovertky, vyjadrujú sa radšej skutkami ako slovami. Sú veľmi objektívne, "zdravo" sebavedomé a pripútané k tomu, čo ich oslovuje.

      Olívie rady študujú a inklinujú k rizikovým povolaniam. Ich pôvab je zreteľný a majú v sebe aj čosi nedefinovateľné.

      Ženy s menom by si mali dopriať dostatok spánku. Ich rastlinný totem je šedivník. Obľúbené farby Olívie sú biela a modrá, ochranné rastliny túžobník a skorocel, ochranné kamene rubín a jaspis.

   

 Mužské meno Tadeáš má hebrejský pôvod a jeho význam je zrejme "šikovný", "rozumný" alebo "smelý", "odvážny". S nositeľmi tohto mena sa na Slovensku stretávame výnimočne. Oslovujeme ich Tado, Ted, Tadeáško.

      Tadeášovia sú spravidla inteligentní ľudia, ktorí sa môžu opierať o nezvyčajne dobrú pamäť. Potrebujú motiváciu, od nej závisí ich schopnosť zápasiť s problémami.

      Majú obdobia, keď len lenivo podriemkavajú a máločo ich dokáže prebudiť z letargie. Dochádza však aj k opačným situáciám, keď sú aktívni a je ťažké udržať ich v pokoji.

      Tadeášovia sú priveľmi spútaní svojou psychikou. Žijú nepokojne a od útleho detstva treba dozerať na ich zdravie.

      Obľúbené farby Tadeášov sú svetlozelená a modrá, ochranné rastliny skorocel a pľúcnik, ochranné kamene akvamarín a smaragd.

      Olívia a Tadeáš oslavujú meniny spolu 25. júna.

      Svätý JÚDA TADEÁŠ, jeden z dvanástich Ježišových apoštolov a mučeník.  

      Zosnulý významný predstaviteľ slovenského hudobného života, hudobný skladateľ, pedagóg TADEÁŠ SALVA (1937-1995) sa stal zástupcom mužov s menom TADEÁŠ.
​​​​​​​
      Francúzsko-poľský koprodukčný historický veľkofilm Pán TADEÁŠ z roku 1999 režiséra Andrzeja Wajdu z obdobia napoleonovskej vojny nesie v názve meno jedného z hlavných protagonistov.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]