Autor textu: Monika Šupatíková
26.06.2019

Včela v kresbách a maľbách detí

Žáner a technika jednotlivých prác boli ľubovoľné.

Foto: Deti kreslili a maľovali včely

Nové Mesto nad Váhom 25.06.2019 (Skolske.sk)

Pri príležitosti výstavy Včelár 2019 v Trenčíne sa uskutočnila výtvarná súťaž Včela očami detí. Zorganizovala ju ZO Slovenský zväz včelárov v Novom Meste nad Váhom. Zúčastnili sa jej malí i veľkí výtvarníci zo Spojenej školy (Špeciálnej základnej školy a Praktickej školy) na Ul. J. Kollára v Novom Meste nad Váhom.

Na tému Včela očami detí tvorili deti výtvarné práce. Žáner a technika jednotlivých prác boli ľubovoľné, podmienkou zaradenia súťažných prác do hodnotenia bolo dodržanie témy. Do súťaže sa zapojili deti zo všetkých ročníkov Spojenej školy. Pracovali rôznymi výtvarnými technikami a vytvorili spolu 54 výtvarných prác. Až dve desiatky detských výtvarných prác mohli obdivovať aj návštevníci výstavy Včelár 2019, ktorá sa uskutočnila 10. – 14. apríla 2019 v Trenčíne. Počas výstavy umeleckých diel detí s tematikou včely na pôde Spojenej školy, ktorá sa uskutočnila 5. júna 2019, boli deti za svoje diela i ocenené. Odniesli si plné poháre sladkého medu. Podujatia sa zúčastnili zástupcovia ZO Slovenský zväz včelárov v Novom Meste nad Váhom - Milan Hargaš, Alojz Jančo, Tibor Valovič  a zástupca primátora Mesta Nové Mesto nad Váhom František Mašlonka. Výstava a oceňovanie detí boli spojené i s besedou a prezentáciou, venovanou samotnému včelstvu, včelárstvu a včelým produktom, ktorú pripravil pre deti Alojz Jančo. „S dielami detí sme boli veľmi spokojní, páčili sa nám a zaslúžia si aj pozornosť iných ľudí. Zároveň sa deti dozvedeli, ako sa správať pri včelách, ako to vyzerá v úli a veľa ďalších zaujímavých informácií o včelách,“ povedal dlhoročný včelár Tibor Valovič.
​​​​​​​

 „S dielami detí sme boli veľmi spokojní, páčili sa nám a zaslúžia si aj pozornosť iných ľudí. Zároveň sa deti dozvedeli, ako sa správať pri včelách, ako to vyzerá v úli a veľa ďalších zaujímavých informácií o včelách.​​​​​​​

Dlhoročný včelár Tibor Valovič

Text a foto: Monika Šupatíková

pic
Foto: Novomestskí včelári odmenili deti medom
pic
Foto: Novomestskí včelári odmenili deti medom
pic
Foto: Z besedy so včelármi
pic
Foto: Z besedy so včelármi
pic
Foto: Z besedy so včelármi

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]