Autor textu: Matúš Milo
26.06.2019

Návšteva Starého Mesta - výlet, učenie a spoznávanie

Zistili sme, koľko toho o našom meste nepoznáme.

Foto: Matúš Milo

Bratislava 26.06.2019 (Skolske.sk)


Koniec školského roka sme nechceli stráviť v triede. Rýchlo sme všetko upratali, vyčistili, vrátili knihy... A poďho do centra Bratislavy. Išli sme si pozrieť pamiatky. Poviete si, že sme predsa z Bratislavy, tak na čo?! Nám to nevadilo. Nakoniec sme boli veľmi radi. Zistili sme, koľko toho o našom meste nepoznáme.  Boli sme radi, že sme išli. Rozprávali sme si napríklad o Michalskej bráne, Dóme sv. Martina, o radnici a delovej guli, ktorá zostala vo veži a nemôžu ju odstrániť či o pohnutom osude pána s klobúkom, ktorého socha sa nachádza neďaleko Hlavného námestia.

 Naši učitelia nám vychádzku aj trošku sťažili. Na začiatku výletu sme dostali  malé knižky, v ktorých sme mali o daných pamiatkach niečo napísané a zároveň sme priraďovali rôzne detaily pamiatok do krížovky. Nemohli sme len čítať o pamiatkach, ale aj počúvať. Hoci to nebolo učenie, aj tak sme sa učili. Aj výlet aj učenie a spoznávanie. V krížovke nám vyšlo Wolfgang von Kempelen.

Veľmi pekne zorganizovaná akcia, lebo výsledok krížovky sme dosiahli práve pri rodnom dome Kempelena. To dodalo krížovkovej ceste „šmrnc“. Tu sme zase prekvapili učiteľov my, lebo sme o ňom vedeli toho ozaj dosť z projektu Významní ľudia zo Slovenska, ktorý sme robili v štvrtej triede na informatike.

Super deň. Bavila ma táto hra. Možno by sme mohli pokračovať v septembri. Napríklad o Manderláku či prvom obchodnom dome v Bratislave a prvom hračkárstve a možno zakončiť na Ondrejskom cintoríne, kde je pochovaný Bratislavský Robinson.

Matúš Milo, 6.C

pic
Foto: Matúš Milo
pic
Foto: Matúš Milo

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]