Autor textu: Mária Tarišková
28.06.2019

Počas letných prázdnin si rozhodne nezabudnite doma študentské preukazy

Brány škôl sa pomaly zatvárajú s prichádzajúcimi a očakávanými letnými prázdninami, čo však neznamená, že je potrebné odložiť všetky školské potreby. 

Foto: text

Bratislava 28.06.2019 (Skolske.sk)

Študenti či učitelia by si na svoje letné výlety a dovolenky rozhodne nemali zabudnúť pribaliť svoj ISIC, ITIC či EURO<26 preukaz, na ktoré môžu ich držitelia využívať zľavy počas celého leta.

Milovníkom aktívneho leta prinášajú preukazy EURO<26, ISIC a ITIC opäť množstvo zliav doma aj v zahraničí. Sú to napríklad výhodné cestovanie, ubytovanie v európskych a svetových metropolách, návštevy pamiatok, atrakcií, vstupy do aquaparkov a kúpalísk na Slovensku, využitie lanoviek, letných adrenalínových športov v slovenských horských strediskách a podobne,“ informoval o tom obchodný riaditeľ združenia CKM SYTS Vladimír Jedlička, ktoré na Slovensku vydáva preukazy ISIC (International Student Identity Card), ITIC (International Teacher Identity Card) a EURO<26.

Počas minulého roka využitie zliav počas leta na Slovensku stúplo o dve percentá. Študenti či učitelia najviac využívali zľavy plynúce z preukazov na Slovensku na návštevy kúpalísk a aquaparkov a samozrejme na cestovanie do zahraničia,“ upresnil Jedlička. V tomto roku počas letnej sezóny očakávame, že preukazy ISIC, ITIC a EURO<26 využije počas dovoleniek minimálne 50 percent zo všetkých držiteľov.

Študenti sa zároveň počas leta môžu zapojiť do súťaže s názvom „Letná challenge o najbláznivejšiu fotku s preukazmi ISIC a  EURO<26“, ktorá prebieha v termíne od 24. júna  do 26. augusta tohto roku. Zapojiť sa do nej môžu všetci držitelia platných študentských preukazov ISIC alebo EURO<26, ktorí pridajú na svoj verejný instagram profil fotky s cestovateľskými zážitkami s preukazom ISIC a EURO<26.  Podmienkou je pritom použiť hashtagy #isicleto alebo #euro26leto. Súťaží sa o pobyt v Budapešti s CK Satur a množstvo ďalších zaujímavých cien.

Príležitostí na aktívne leto s preukazmi ISIC, EURO<26 a ITIC je veľa - ich držitelia môžu využiť zľavy a benefity na 1300 miestach na Slovensku a ďalších 150.000 zliav vo viac ako 120 krajinách sveta. Všetky ISIC zľavy môžu využiť počas leta aj tí držitelia platných preukazov ISIC, ktorí skončili štúdium na strednej alebo vysokej škole bez ohľadu na stupeň štúdia a stále majú platný preukaz. Je možné, že u niektorých dopravcov už nebudú môcť využiť študentskú tarifu, ale všetky ostatné ISIC zľavy ostávajú v platnosti, pokiaľ majú platný preukaz,  a to až do konca septembra tohto roku. Všetky typy dokladov sú podporované aj organizáciou UNESCO.

Zároveň všetky typy preukazov sú využiteľné nielen v lete, ale celoročne. Nasvedčuje tomu, že počas uplynulej zimnej sezóny od novembra 2018 až po marec tohto roku bol medziročný nárast vo využití zliav o 19,9 percent. Spoločnosť CKM SYTS spolupracuje s takmer 70-timi percentami lyžiarskych stredísk na Slovensku. Využitie zliav z preukazov na nich taktiež zaznamenal medziročný nárast a to vo vybraných strediskách takmer o 300 percent.

Na Slovensku je aktuálne 106. 000 držiteľov preukazov ISIC, 14.000 držiteľov učiteľských preukazov ITIC a 10.000 držiteľov preukazov EURO<26. Na stredných školách sa vydáva preukaz s licenciou ISIC aj EURO<26, ktorí má v súčasnosti 64.000 študentov. V predchádzajúcom roku vzrástol aj počet vydaných preukazov a to takmer pri všetkých typoch. „Pri preukazoch EURO<26 to bol 41-percentný nárast, preukazy ITIC dosiahli 15-percentný nárast a pri preukazoch ISIC/EURO<26 na stredných školých bol nárast 15 percent. Pri ISICoch vydaných na vysokých školách bol síce pokles dve percentá, pričom si treba uvedomiť, že penetrácia vydaných ISIC preukazov na vysokých školách vzrástla na viac ako 95 percent, pokles bol zaznamenaný nižším počtom študentov na vysokých školách“ dodal na záver Jedlička.

Informácie o všetkých novinkách a zľavách nájdu držitelia preukazov na svojich stránkach www.isic.sk, www.itic.skwww.euro26.sk.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]