Autor textu: TASR
28.06.2019

Riaditelia stredných škôl v pôsobnosti PSK si prevzali menovacie dekréty 

Odovzdali aj 11 ďakovných listov odchádzajúcim riaditeľom.

Foto: PSK

Prešov 28.06.2019 (TASR)

 Riaditelia 23 stredných škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) si vo štvrtok (27.6.) prevzali z rúk predsedu PSK Milana Majerského menovacie dekréty. TASR o tom informovala Ivana Ondriová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK.

      V nasledujúcom päťročnom funkčnom období pokračuje 17 riaditeľov, šiesti sa svojej funkcie ujímajú po prvýkrát. Na SOŠ polytechnickej v Humennom sa stal novým riaditeľom Anton Bača, na Hotelovej akadémii Jána Andraščíka v Bardejove Helena Ferková. Riaditeľskej funkcie sa na SOŠ technickej v Prešove ujíma Janka Galdunová, na Gymnáziu Leonarda Stöckela v Bardejove Alena Gombošová. Gymnázium Stropkov najbližších päť rokov z funkcie riaditeľa povedie Ivana Jecušková. Novú riaditeľku Máriu Rošovú bude mať od nového školského roka 2019/2020 aj Školský internát v Poprade.
     

Riaditeľ musí deň čo deň vydávať rozhodnutia a zároveň byť presvedčený o tom, že sú správne pre všetkých, ktorých sa týkajú. Rozhoduje o osudoch mladých ľudí, ktorí sú na začiatku svojej životnej cesty a hľadajú svoj smer. Zo svojej pozície sa snaží aj o to, aby bola budúcnosť jeho zverencov šťastná a úspešná.

Vyjadril sa k novovymenovaným i staronovým riaditeľom vo svojom príhovore Majerský.

      Súčasťou stretnutia s riaditeľmi stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja bolo zároveň odovzdávanie ďakovných listov 11 odchádzajúcim riaditeľom. Takýmto spôsobom sa im podľa Ondriovej vzdala úcta a poďakovalo sa im za ich dlhoročné pôsobenie v oblasti školstva.
​​​​​​​
      "Nechali ste v školách svoje najlepšie roky, mladosť a mnohí aj časť zdravia," prihovoril sa k odchádzajúcim riaditeľom Majerský. "Svojou prácou ste ale urobili kus dobrej roboty pre školstvo ako také, pre celý náš kraj a hlavne pre ľudí vo svojich školách. Pracovali ste s jedinečnými bytosťami, z ktorých každý mal svoj osud i  svoj príbeh. Vďaka za vašu energiu a profesionálny vklad pri zlepšovaní podmienok v našich školách a pri vzdelávaní mladej generácie v Prešovskom kraji," dodal Majerský.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]