Autor textu: TASR
18.07.2019

Fakulta športu PU zorganizovala pre deti športovo-vzdelávací tábor 

Počas 4 turnusov sa v ňom vystrieda viac ako 180 detí.

Foto: PU Prešov

Prešov 18.07.2019 (Skolske.sk)

 Fakulta športu Prešovskej univerzity (FŠ PU) v Prešove už po ôsmy raz pripravila pre deti od šesť do 11 rokov športovo-vzdelávací tábor Šporťáčik, realizovaný formou denného stacionára. Počas štyroch turnusov sa v ňom vystrieda viac ako 180 chlapcov a dievčat, ktoré majú vzťah k športu a záujem o nové pohybové aktivity. TASR o tom informovala hovorkyňa univerzity Anna Polačková.

      Cieľom tábora je ponúknuť deťom široké spektrum pohybových činností, ktoré ich budú motivovať, baviť a zároveň podporia rozvoj ich fyzickej, ale aj psychickej stránky.

      "Pri posudzovaní pohybovej aktivity detí je potrebné brať do úvahy, že patria k pohybovo najaktívnejším segmentom populácie. Deti majú biologickú potrebu byť spontánne aktívne. Pokiaľ objem ich pohybovej aktivity presiahne 60 minút za deň, možno očakávať aj zdravotný efekt," vysvetlila prodekanka pre vedu a rozvoj FŠ Lenka Tlučáková.

      Animátori si pre účastníkov Šporťáčika pripravili rôzne pohybové aktivity a hry doplnené o prednášky zamerané na poskytovanie prvej pomoci, históriu športu, ale aj jeho súčasnosť.

   

pic
Foto: PU Prešov

Aj tento rok sme pre deti pripravili nové aktivity. Tradičné športové hry a pohybové aktivity sme doplnili o tie menej známe, ako sú napríklad ringo, ringet, ogo, florbal, bedminton, stolný tenis, intercross, indiaca. Chýbať nebudú úplne nové aktivity v podobe slicke line a zábavnej hry spickeball rozvíjajúcej rýchlosť a reakciu detí.

Povedal odborný asistent FŠ Pavol Čech, koordinátor projektu.
​​​​​​​
      Ako doplnil, na zvládnutie zložitých pohybových štruktúr v konkrétnych športoch je potrebné dokonalé ovládanie pohybových zručností, medzi ktoré patrí napríklad hádzanie a chytanie, kotúľanie, šplhanie, skákanie, chôdza a beh či plazenie. "Osvojovanie i týchto motorických zručností je predpokladom na rozvoj pohybových schopností, a to isté platí aj opačne," dodal Čech.
​​​​​​​
      Šporťáčik, ktorý je zárukou efektívneho trávenia voľného času, správnej motivácie k pohybu a zdravému životnému štýlu, má štyri týždňové turnusy. Prvý sa začal 15. júla a posledný vyvrcholí 9. augusta.

pic
Foto:PU Prešov

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]