Autor textu: TASR
19.07.2019

Študenti Žilinskej univerzity uspeli na svetovom finále v Jekaterinburgu

Zúčastnili sa manažérskej hry Global Management Challenge.

Foto: Foto: Pavel Kirbyatev

Žilina 19.07.2019 (Skolske.sk)

Od 4. do 6. júla 2019 sa zúčastnil študentský tím Fakulty riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline (FRI UNIZA) s názvom FRI Solutions svetového finále manažérskej hry Global Management Challenge v Jekaterinburgu (Rusko), ktorého sa zúčastňujú finalisti národných kôl z viac ako 30 krajín sveta.

pic
Foto: Pavel Kirbyatev

Ide o najväčšiu manažérsku súťaž na svete zameranú na simuláciu stratégie riadenia podniku. Jednotlivé tímy zložené zo študentov univerzít alebo manažérov podnikov riadia virtuálny podnik a súťažia s ďalšími tímami, resp. podnikmi na jednotlivých trhoch a vytvárajú tak konkurenčné prostredie. Rozhodujú o základných stratégiách svojho podniku v personálnej, výrobnej, marketingovej a obchodnej oblasti.
​​​​​​​
Na otváracom ceremoniáli si študenti FRI UNIZA (Karin Beláková, Patrik Maruňák, Bruno Grinč), študijného programu manažment, vyžrebovali žltú semifinálovú skupinu a ich súpermi boli tímy z Grécka, Kazachstanu, Macaa a Estónska. Semifinále úspešne zvládli. Bol to napínavý boj do posledného rozhodnutia. Postúpili tak do absolútneho finále spolu s tímami z Číny, Portugalska, Macaa, Ruska, Poľska, Hongkongu a Pobrežia Slonoviny.


pic
Foto:UNI ZA

Očakávania o veľmi náročnom svetovom finále sa potvrdili. Po každom rozhodnutí sa dynamicky menilo poradie finalistov, až po poslednom rozhodnutí zakotvili študenti Fakulty riadenia a informatiky UNIZA na krásnom ôsmom mieste. Nazbierali, tak cenné skúsenosti a veríme, že budúci rok sa umiestnia ešte vyššie.

Na Fakulte riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline si študenti môžu túto manažérsku hru nielen online zahrať, ale aj zdokonaliť svoje manažérske zručnosti na predmete Manažérske hry a simulácie pod vedením majsterky sveta v tejto súťaže za rok 2018 (Ing. Lucie Lendelovej, Ph.D., MBA). „Výučba manažmentu na FRI UNIZA je orientovaná najmä na praktické znalosti a schopnosti, ktoré študenti získajú prácou na projektoch a konkrétnych zadaniach z praxe od partnerských spoločností. Sme preto veľmi radi, že ich naši študenti dokázali využiť a uplatniť aj v tejto prestížnej svetovej manažérskej súťaži a dosiahli skvelé umiestnenie.“ dodal dekan Fakulty riadenia a informatiky UNIZA doc. Ing. Emil Kršák, PhD.
​​​​​​​
Ďakujeme tímu FRI Solutions za vynikajúcu reprezentáciu Žilinskej univerzity v Žiline a Slovenskej republiky.

pic
Foto: Foto: Pavel Kirbyatev

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]