Autor textu: TASR
22.07.2019

Žilina: CVČ od septembra pripravuje pestrú ponuku krúžkov 

Na výber sú tanečné, pohybové, folklórne, tvorivé.

Foto: TASR

Žilina 22.07.2019 (TASR)

V novom školskom roku 2019/2020 si Centrum voľného času (CVČ) na Kuzmányho ulici v Žiline pripravilo pre deti a mládež viac ako sto krúžkov. Na výber sú tanečné, pohybové, folklórne, tvorivé, športové či hudobné krúžky. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Barbora Zigová.

      Krúžky možno absolvovať priamo v centre mesta na Kuzmányho ulici alebo v elokovaných pracoviskách na sídlisku Vlčince a v športovej hale na Ulici Vendelína Javorku na Hlinách. „Presný harmonogram krúžkov CVČ zverejní v septembri po zápise všetkých záujemcov. Rodičia môžu svoje deti prihlásiť najneskôr do 15. septembra. Vyplnenú prihlášku je potrebné priniesť osobne alebo zaslať emailom. Poplatok sa uhrádza až po zaradení dieťaťa do krúžkovej činnosti,“ priblížila Zigová.

      Deti si tak podľa hovorkyne budú môcť vybrať zo širokej palety aktivít. Priamo v sídle CVČ na Kuzmányho ulici budú k dispozícii vzdelávacie, tanečné, športové i pohybové krúžky. „Mladí tvorcovia a výtvarníci si zase prídu na svoje v tvorivých, keramických či výtvarných krúžkoch. Pre hudobne nadané deti je pripravená hra na gitaru a flautu. Na svoje si tu prídu aj nádejní budúci technici a modelári. Svoje záľuby môžu rozvíjať v elektrotechnickom krúžku a v krúžkoch lodného, leteckého, plastového či železničného modelára,“ uviedla Zigová. Doplnila, že obľúbenými medzi mladými sú tiež folklórne krúžky, ktoré ani tento rok nebudú chýbať v ponuke CVČ.

      V elokovanom pracovisku CVČ na Zvolenskej ulici 20 budú môcť deti absolvovať tanečné, pohybové aj výtvarné krúžky. Z ponuky športových krúžkov bude na výber aerobik, Tai-Ji či BMX klub. „Rodičia s deťmi si prídu na svoje v Minicentre Slniečko, pripravené sú tiež cvičenia pre rodičov s deťmi a zábavné dopoludnia. Bohatý výber krúžkov uzatvára Klub priateľov MiniZOO a vzdelávací krúžok,“ povedala hovorkyňa mesta.

      V športovej hale pri Základnej škole Vendelína Javorku sa budú v novom školskom roku otvárať športové krúžky. „K dispozícii bude okrem pohybovej, kondičnej a športovej prípravy aj krúžok futsalu, florbalu, futbalu, volejbalu, hokejbalu, hádzanej či basketbalu. Na svoje si však prídu aj plavci, hráči bedmintonu, pingpongu a squashu,“ načrtla. Ponuku pohybových aktivít dopĺňajú krúžky zamerané na karate, džudo, thajský box, fitklub, gymnastiku, cyklistiku, turistiku a atletiku.

      Prihlášky a viac informácií o predpokladaných počtoch prijímaných detí na jednotlivé krúžky, poplatkoch, ako i vekových kategóriách krúžkov sú dostupné na webovej stránke CVČ www.cvczilina.sk.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]