Autor textu: Mária Tarišková
09.08.2019

Projekt Godzone odhalil tému Godzone tour 2019

Do 11. ročníka Godzone tour vstupuje projekt Godzone s preškrtnutým logom.

Foto: text

Bratislava 09.08.2019 (Skolske.sk)

Aj tento rok sa uskutoční evanjelizačné Godzone tour, ktoré sa organizuje v období Týždňa Cirkvi pre mládež. Jeho tvorcovia sa rozhodli škrtnúť značku Godzone a turné nazvali: GODZONE TOUR 2019 s podnadpisom: IDE O VIAC. Téma bola oficiálne odhalená prostredníctvom videoklipu, ktorý nesie rovnaký názov.

pic
Foto: Godzone tour 2018

Július Slovák, riaditeľ projektu Godzone vysvetľuje posolstvo tohtoročnej témy: „Po desiatich rokoch toho, čo Pán Boh konal na Slovensku skrze Godzone sme sa rozhodli škrtnúť naše logo, aby sme vyjadrili naše presvedčenie, že to nie je o nejakých značkách, logách, marketingu, konferencii a turné. Vždy nám išlo o viac ako „len“ o projekt Godzone. Vždy išlo v prvom rade o Ježiša, o vzťah so živým Bohom. Preto sme tento rok preškrtli našu značku, čím ukazujeme, že nám vždy išlo o ohlasovanie evanjelia a budovanie Božieho kráľovstva.

V roku 2009 prvé turné odštartovalo sériu evanjelizačných podujatí, ktoré teraz vyústia do jedenásteho ročníka. Ich cieľom je priblížiť evanjelium inovatívnym a kreatívnym spôsobom, ktorý zaujme a pritiahne mladých ľudí.

pic
Foto: Večerný program - scénka 

Godzone tour predstavuje sériu večerných koncertov, kde návštevníci zažijú originálny hudobno-tanečný program plný chválových modlitieb, vypočujú si jedinečné príbehy ľudí z celého Slovenska, uvidia interaktívnu divadelnú scénku a prepracovanú videoprodukciu. Týmto večerným koncertom každý deň predchádza dobročinná aktivita – pomoc charitným centrám, evanjelizácia v mestách a výchovno-zábavný program na školách. Dobrovoľníci sa tak snažia praktickou pomocou a láskou šíriť evanjelium. Do zákulisia príprav a celého diania je možné nazrieť v dokumente s názvom „Behind the stage“ z minuloročného tour.

pic
Foto: Večerný program

Turné sa uskutoční 18.-22. novembra v 5 mestách Slovenska. 300-členný tím dobrovoľníkov navštívi postupne Prešov, Poprad, Žilinu, Banskú Bystricu a Bratislavu, aby priniesol radostnú zvesť o Ježišovi. Minulý ročník zaznamenal najvyššiu účasť v histórii – 22 511 ľudí. Keďže organizátori sa snažia turné sprístupniť každému, vstup je zdarma.

pic
Foto: Dobrovoľnícka činnosť GDZN TOUR 2018

Súčasne s témou organizátori zverejnili aj web, na ktorom záujemcovia nájdu ďalšie informácie: tour.godzone.sk

Projekt Godzone je evanjelizačný projekt, ktorý vznikol v roku 2010. Je zastrešený Združením kresťanských spoločenstiev mládeže a jeho predsedom Jánom Bucom, kňazom Katolíckej cirkvi, ktorý je tiež garantom tohto projektu. Ďalšími garantmi projektu sú katolícki kňazi Ondrej Chrvala a Juraj Ďurnek SchP.

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]