Autor textu: Školské.sk
19.08.2019

Štartuje 6. ročník kampane Domestos pro školy

Výhercovia súťaže získajú finančné prostriedky na rekonštrukciu toaliet.

Foto: Domestos

Bratislava 19.08.2019 (Skolske.sk)

Značka Domestos prichádza už po šiestykrát s aktivitou, ktorá má zlepšiť stav toaliet v materských i na základných školách a  zároveň edukovať deti o správnych hygienických návykoch. Do súťaže o rekonštrukciu toaliet sú pritom zapojení ako učitelia a deti, tak aj rodičia. V rámci prvých 5 ročníkov už projekt Domestos pre školy  venoval vyše 110 000 eur a umožnil tak zrekonštruovať toalety v tridsiatich siedmich slovenských školách a škôlkach. Tohtoročná aktivácia začína už septembri a výhercovia si medzi sebou rozdelia 23 900 eur.
 

Vďaka projektu Domestos pre školy sme už 3 tisícom detí umožnili, aby navštevovali kompletne zrekonštruované školské toalety. Toto číslo nám ale nestačí. Súťažná kampaň tento rok pokračuje ďalej a my dúfame, že opäť pomôžeme k celkovému zlepšeniu toaliet v školách a škôlkach. Nechceme, aby deti chodili na záchod s nechuťou.

Hovorí brand manažérka značky Domestos, Monika Vybíralová.
 

Zapojiť sa môžu nielen školy, ale aj rodičia či sympatizanti

Princíp súťaže spočíva v zbieraní bodov. Prihlásené školy musia najskôr zvládnuť 1. úroveň súťaže, ktorá spočíva v splnení tematických edukačných aktivít v rámci učebného procesu. Po splnení získava škola automaticky 500 bodov a je zaradená do hlasovania. To prebieha na stránke domestospreskoly.sk, kde si môže každý užívateľ zvoliť 2 inštitúcie, ktoré chce v rámci súťaže sledovať a podporovať. Rodičia, prípadne iní podporovatelia môžu škole výrazne pomôcť aj nakupovaním produktov značky Domestos. Potvrdenie o nákupe stačí nahrať do formulára na webe domestospreskoly.sk a vybrať inštitúciu, ktorá za nákup získa body. Pochopiteľne, čím viac bodov škola nazbiera, tým má väčšiu šancu na výhru. Okrem toho môžu rodičia školu podporiť aj upevňovaním hygienických návykov u detí a účasťou v čiastkovej súťaži na sociálnych sieťach značky.
 

Tento rok je v hre 23 900 eur


Celá súťaž je pritom koncipovaná tak, aby inštitúcie s vyšším počtom žiakov neboli vo výhode. Výhry sú totiž rozdelené do dvoch kategórií – absolútny počet bodov a prepočet bodov na žiaka. Každá kategória ma potom vlastných víťazov. Tento rok Domestos pre školy rozdelí až 23 900 eur, pričom víťazná škola získa 3 500 eur. Ďalších 100 škôl a škôlok dostane šek na produkty značky Domestos. Aktivácia začína už v septembri a potrvá do konca decembra. Počas tejto doby sa do súťaže môžu zapojiť ľubovoľné školy a škôlky. V minulom ročníku to bolo dohromady vyše tisíc inštitúcií, pričom Slovensko prekvapilo rovnomerným zastúpením materských (529) a základných škôl (508).
 

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]