Autor textu: TASR
20.08.2019

Spoločnosti akceptujú preukaz ISIC ako náhradu potvrdenia o návšteve školy 

Preukazy majú čip, ktorý má výrobné číslo.

Foto:ISIC

Bratislava20.08.2019 (Skolske.sk)

Platný študentský preukaz ISIC (International Student Identity Card) čoraz viac spoločností akceptuje ako plnohodnotnú náhradu potvrdenia o návšteve školy. Ide o partnerské spoločnosti združenia CKM SYTS, ktoré vydáva na Slovensku preukazy ISIC, učiteľské ITIC (International Teacher Identity Card) a European Youth Card EURO<26.

      V súvislosti s rýchlym overením štatútu študenta, a teda platnosti jeho preukazu, združenie zaznamenalo nárast poskytovateľov zliav, ktorí túto informáciu získavajú online. Uviedol pre TASR obchodný riaditeľ združenia CKM SYTS Vladimír Jedlička.

V súčasnosti overuje platnosť preukazov online 69 partnerov, čo predstavuje elektronickú kontrolu platnosti na niekoľkých stovkách miest na Slovensku. V porovnaní s minulým rokom je to nárast o 44 percent. V internetových obchodoch je to bežné už viac ako desať rokov. U obchodníkov v kamenných prevádzkach overenie závisí aj od zariadení, čítačiek, ktoré používajú.

      Všetky preukazy ISIC, ITIC, EURO<26 obsahujú čiarový kód s licenčným číslom a väčšina preukazov obsahuje v sebe čip, ktorý má svoje výrobné číslo. Tieto identifikátory sú súčasťou databázy združenia a platnosť preukazov sa jednoducho overuje pomocou webovej služby. Podľa Jedličku pribúdajú tiež partneri, ktorí považujú preukaz ISIC ako plnohodnotnú náhradu za potvrdenie o návšteve školy, či už formou online overenia, alebo overenia fyzického preukazu.
​​​​​​​
      Zo štatistík CKM SYTS vyplýva, že počet poskytnutých zliav po online overení platnosti preukazu sa v prvom polroku medziročne zvýšil o viac ako 300 percent. "Najvyužívanejšími zľavami s elektronickou kontrolou platnosti boli v tomto roku zľavy na elektronický tovar, špeciálny paušál u mobilného operátora a poistenie. Takáto rozsiahla spolupráca s poskytovateľmi zliav na základe online overenia platnosti preukazov zaraďuje Slovensko na špičku krajín združených v rámci ISIC Asociácie, do ktorej patrí viac ako 130 krajín," priblížil Jedlička.

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]