Autor textu: Školské.sk
23.08.2019

V Ružomberku sa stretne viac ako 250 eRkárov

Uskutoční sa aj predstavenie eRkoprogramu Aj ty hrdinom.

Foto: eRko

Bratislava 23.08.2019 (Skolske.sk)

Hnutie kresťanských spoločenstiev detí - eRko, organizuje od 28. augusta do 31. augusta 2019 celoslovenské stretnutie pre svojich animátorov v Ružomberku. Na CSE 2019 sa prihlásilo viac ako 250 eRkárov. Animátori eRka sa stretnú aby sa inšpirovali vo svojej službe, duchovne načerpali, odštartovali svoj dobrovoľnícky školský rok a aby oslávili sviatok patrónov eRka – Svätých košických mučeníkov (7. septembra).
 
Pre účastníkov je pripravené predstavenie eRkoprogramu „Aj ty hrdinom“ pre prácu s deťmi na školský rok 2019/2020 aj pieseň CSE. Chýbať nebudú duchovné, vzdelávacie, zážitkové aktivity i slávnostné momenty, ktoré priblížia všetky úrovne eRka. „Práca animátorov na Slovensku nie je často ocenená. Môžu sa v nej cítiť sami. Týmto podujatím túžime každému z nich povedať, že je pre výchovu detí dôležitý. Veríme, že radosť zo stretnutia ich povzbudí v ich ďalšom dobrovoľníctve“, dodáva predseda eRka, Juraj Králik.
 
Účastníci sa môžu tešiť na eRko-bál, prednášku Slávky Kubíkovej autorky bestselleru Klub nerozbitných detí o deťoch v 21. storočí, na hudobného hosťa kapelu F6, svedectvá eRkárov, ale aj na čas pre vzájomné spoznávanie sa a priestor na duchovnú obnovu.
​​​​​​​
Štvrtkové poobedie bude patriť workshopom. Účastníci v nich dostanú dobré rady do ich ďalšej služby. Ponuka workshopov zahŕňa témy napríklad o Fair trade, ktorý bude viesť projektová manažérka Dobrej noviny Darina Maňurová, workshop kňaza Martina Majdu o rozhodnutí a hľadaní odpovede na otázku kam ďalej vo svojom živote, či o hodnote ľudskej práce, ktorý povedie Elena Karasová a ďalšie.
 
Na otvorení CSE 2019 sa zúčastní aj tajomník Rady pre mládež a univerzity KBS dp. Matúš Reiner a ďalší vzácni hostia. Slávnostnú svätú omšu bude v piatok o 16:00 h vo farskom kostole sv. Ondreja sláviť generálny vikár spišskej diecézy Anton Tyrol.
 
Program sa bude konať v priestoroch Gymnázia sv. Andreja, vo farskom kostole sv. Ondreja, v kostole Povýšenia sv. Kríža v Ružomberku, v Kultúrnom dome v Ružomberku a v Kultúrnom dome v Likavke.
 
eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí je detská organizácia s celoslovenskou pôsobnosťou. Základom činnosti hnutia je pravidelná mimoškolská práca s deťmi v malých spoločenstvách – stretkách. Celoslovenské stretnutie eRkárov v Ružomberku sa koná po siedmich rokoch. V minulosti sa konalo v Tvrdošíne, Ružomberku, Trenčíne a naposledy v Banskej Bystrici.
 
Bližšie informácie je možné nájsť na stránke www.erko.sk/cse.
 
 

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]