Autor textu: Silvia Bodláková
03.09.2019

Máme doma prváka

Už nie je veľký škôlkár, už je malý školák.

Foto: archiv Silvia Bodláková

Už je to tu! Už je prvák!

Áno, ešte pred mesiacom sme mali po škôlke voľno. Po ceste domov sme išli pomaly, hovorili o tom, čo robili v škôlke. Zastavili sme sa na ihrisku, v obchode a kúpili na večeru a raňajky chlebík...Dnes je to už iné. Už sme v škole. Popoludní zo školského klubu sa zastavíme v obchode a kúpime večeru alebo aj niečo dobré na raňaky, síce sa po ceste rozprávame, ale už to nie je také. Už nemáme toľko času, aby sme mohli ísť z nohy na nohu. Už máme povinnosti.

Máte pravdu, je naozaj veľmi dôležité od začiatku učiť malého školáka režimu. Oddych v školskom klube po obede, potom úlohy, oddych a náš - teraz už kratší rozhovor - a dokončenie úloh zo školy.

Hranie a tvorenie doma podporuje úspech v škole

Cez víkend alebo aj v piatok večer si naše hry a rozhovory môžeme vynahradiť. Môžeme sa zahrať napríklad človeče či halmu, možno šach alebo karty a okrem rozhovoru aj budete nie celom plánovane učiť trpezlivosti, pocitu víťazstva i prehry. Oba veľmi potrebuje nie len do školského života. Alebo môžete tvoriť z plateslíny či skladaním papiera alebo uväzovaním látky a tak si precvičíte aj jemnú motoriku, ktorú vaše dieťa potrebuje pri učení sa písania.
Naše overené aktivity
https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/tvorime-s-detmi  alebo  https://www.dobre-napady.sk/pre-deti/hrame-sa-s-detmi

Potrebujete docvičiť či naopak viac precvičiť

Na našom webe vám ponúkame pár pracovných listov pre docvičenie či naopak doplnenie učiva zo školy. Stáči si pokojne večer pozrieť našu stránku a vytlačiť.
Na cvičenie písania
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/ucime-sa-pisat
Na cvičenie počítania
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/hrame-sa-s-cislami
Na cvičenie predstavivosti v geometrii
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/hrame-sa-s-geometriou

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]