Autor textu: Mária Tarišková
10.09.2019

Vzdelaním k integrácii 

Školy, ktoré integrujete telesne znevýhodnených žiakov, využite príležitosť a prihláste sa do projektu. 

Foto: text

Bratislava 10.09.2019 (Skolske.sk/OTS)

O integrácii sa veľa hovorí, veľa sa o nej aj píše. Nie vždy však je reálne možná. Niekedy pre jednoduchú príčinu – bariéry. O tých v našich hlavách dnes hovoriť nebudeme, ale sú tu reálne prekážky, cez ktoré sa žiak s hendikepom nedostane - schody do školy, do učební, jedálne, bariérové toalety... A je koniec nádejam o integrácii, hoci by chceli aj rodičia, aj učitelia aj dieťa.

Grantový program Vzdelaním k integrácii Nadácie Volkswagen Slovakia a Asociácie pomoci postihnutým – APPA dáva základným a stredným školám na Slovensku, ktoré majú medzi zdravými žiakmi imobilných žiakov, alebo takýchto žiakov plánujú prijať, jedinečnú možnosť získať finančný príspevok, ktorý im pomôže zabezpečiť bezbariérový pohyb v priestoroch školy.

Cieľom projektu je podporiť aktivity a rozvoj individuálnych schopností a sociálnych zručností žiakov s telesným hendikepom prostredníctvom ich jednoduchšej integrácie do výchovno-vzdelávacieho procesu.
Školy môžu požiadať o príspevok na vybudovanie bezbariérového riešenia až do výšky 8000 Eur a o ďalších 1000 Eur na debarierizáciu hygienických zariadení, vybudovanie alebo do vybavenie denných toaletných miestností, prípadne vybavenie školy špeciálnymi zdravotnými pomôckami pre žiakov so zdravotným znevýhodnením.

Do projektu sa môžu prihlásiť školské zariadenia, ktoré integrujú alebo budú integrovať minimálne dvoch znevýhodnených žiakov. Podmienkou je zorganizovanie vlastného charitatívneho podujatia ako aktívnej formy dofinancovania projektu.

Prihlášku je potrebné vyplniť online na webovej stránke www.nadacia-volkswagen.sk najneskôr do 30. septembra 2019. Realizácia bezbariérových riešení sa bude uskutočňovať od 1. novembra do 30. júna 2020. Administráciu a realizáciu projektu bude mať na starosti projektová manažérka Asociácie pomoci postihnutým – APPA a koordinátorka tohto projektu, PhDr. Ľudovíta Chmelárová, ktorá školám poskytne na požiadanie aj podrobnejšie informácie a konzultácie ([email protected]).

Neváhajte, prihláste sa a zabojujte za zlepšenie podmienok na ceste za vzdelaním pre tých, ktorí to potrebujú!

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]