Autor textu: Marta Varsíková
10.09.2019

Summer Breeze Dance Camp má za sebou druhý ročník

Jedinečný tanečný kemp bol spojením nielen tréningov.

Foto: Archív klubu

Martin 10.09.2019 (Skolske.sk)

V polovici augusta sa v Jasenskej doline pri Martine uskutočnilo celoslovenské tanečné sústredenie Summer Breeze Dance Camp. Organizátorom podujatia bol rovnako ako minulý rok Tanečný klub Deep, ktorý si pri konsolidácii tímu lektorov dal opäť záležať a prizval do Turca lektorskú tanečnú špičku nielen zo Slovenska.
 
Jedinečný tanečný kemp bol spojením nielen tréningov, ale aj zábavy a rôznorodého sprievodného programu. V idylickom prostredí Jasenskej doliny sa vyše 40 účastníkov mohlo nerušene sústrediť na tanečné workshopy, ktoré prebiehali od ranných hodín pod priestrannými stanmi. Druhý ročník tanečného kempu mal aj tento rok vysokú účasť.

pic
Foto: Archív klubu

Posádka tanečníkov pozostávajúca z vekových kategórií od 9 do 19 rokov bola aj tento rok ubytovaná v Chate Nezábudka. Účastníci boli očarení krásou našej Turčianskej doliny a rodinnou atmosférou, ktorá panovala v ubytovacom zariadení. Okrem poctivých tréningov sa našiel čas aj na zábavu, či príjemné večerné posedenia. Súčasťou programu bol aj zoznamovací večierok vo forme tanečných hier, kde sa mládež hravou, a najmä tanečnou formou na úvod navzájom zoznámila. Kultúrno-spoločenský program bol súčasťou každého dňa. Veľkej obľube sa tešila tzv. dancehall párty nesúca nádych Karibiku. Ďalší večer prišiel na rad tanečný battle (tanečný súboj vo dvojiciach). Na porotcovské stoličky sa posadili samotní lektori pochádzajúci z Čiech, Washingtonu, Veľkej Británie, ktorí historicky prvý krát navštívili Slovensko.

Tanec je o komunikácii, porozumení, zdieľaní vášne a energie. To všetko sme sa snažili vtesnať do spoločného týždňa v Jasenskej doline. Máme z toho dobrý pocit a tešíme sa, že o rok to zas posunieme na vyšší level.

Autor citacie...
pic
Foto: Archív klubu

Hodnotí celkovú atmosféru Adam Kmeť, člen tímu lektorov a koordinátor kempu. „Účastníci nadviazali nové priateľstvá, obohatili svoje životy o nezabudnuteľné zážitky, naučili sa nové tanečné štýly a variácie. Samotní lektori boli nadšení atmosférou kempu a budúci rok plánujú návrat do Turca aj so svojimi žiakmi, čím sa Summer Breeze Dance camp 2020 rozšíri o medzinárodnú účasť," s pozitívnym pocitom hodnotí Miroslav Frolo - zakladateľ a organizátor kempu.

MARTA VARSÍKOVÁ

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]