Autor textu: M. Varsíková 
18.09.2019

Martin: Festival  Škola volá opäť otvoril školský rok

Parkovisko na Ľadovni sa opäť zaplnilo  návštevníkmi z celého okolia.

Foto: Archív

Martin 18.09.2019 (Skolske.sk)


V prvý školský deň organizovala Súkromná základná umelecká škola Maše Haľamovej a Súkromné centrum voľného času Tanečného klubu Deep 12. ročník festivalu Škola volá, ktorý je už v Martine tradíciou. Špeciálnymi hosťami podujatia boli spevák Juraj Hnilica a DJ Drozďo & Demex. Parkovisko na Ľadovni sa opäť zaplnilo  návštevníkmi z celého okolia.
​​​​​​​

pic
Foto: Archív

Návrat do školských lavíc po prázdninách nemusí byť pre mnohé deti spojený s pozitívnymi pocitmi, a preto už niekoľko rokov organizuje Súkromná základná umelecká škola Maše Haľamovej a Súkromné centrum voľného času Tanečného klubu Deep festival Škola volá, na ktorom majú deti a mládež možnosť spríjemniť si začiatok školského roka. Ani tentoraz nebola núdza o pestrý sprievodný program, ktorého súčasťou boli vystúpenia Tanečného klubu Deep, spevácke predstavenia a ukážky bojových umení.

pic
Foto: Archív

Súčasťou hlavného programu bola tanečná škola, kde si mali účastníci možnosť vyskúšať svoje pohybové zdatnosti, alebo sa zapísať do niektorého z krúžkov a odborov voľnočasových aktivít. Vyvrcholením programu bolo vystúpenie domáceho interpreta Juraja Hnilicu a dvojice producentov a dídžejov Drozďa & Demexa, ktorí boli na podujatie pozvaní ako špeciálni hostia. Mladí umelci sa v súčasnosti tešia obľube medzi mládežou nielen v Martine, ale na celom Slovensku. Festival sa uskutočnil s podporou poslancov mestskej časti Ľadoveň-Jahodníky-Tomčany. Nechýbal príhovor viceprimátorky Tatiany Červeňovej. Veselú atmosféru počas celého podujatia udržiaval Adam Kmeť, ktorý sa už tradične vo výbornej kvalite zhostil úlohy moderátora.

Do budúceho ročníka by si organizátori podujatia želali priaznivejšie počasie, aby si účasť na festivale mohli vychutnať všetci účastníci ešte v príjemnejšej atmosfére. 

M. VARSÍKOVÁ
 12. ročník festivalu Škola volá
FOTO: ARCHÍV

Marec 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
-
-
-
-
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-
-
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]