Autor textu: Školské.sk
18.09.2019

Pedagogička zo základnej školy pocestuje na Madagaskar

Poznávaciu cestu absolvuje vďaka projektu Vedomostné ostrovy.

Foto:Vedomostné ostrovy - expedícia Madagaskar

Stará Kremnička 18.09.2019 (Skolske.sk)

Pedagogička Renáta Mariničová zo Základnej školy v Starej Kremničke poletí na Madagaskar, kde bude jej úlohou navštíviť miestnu školu, spoznať miestny vzdelávací systém a vymeniť si vzájomne pedagogické skúsenosti. Túto netradičnú poznávaciu cestu absolvuje vďaka výchovno-vzdelávaciemu projektu Vedomostné ostrovy, ktorý sa snaží priniesť do škôl viac interaktivity.

      S projektom, ktorého cieľom je podporiť interaktívne vzdelávanie na školách a podnietiť tak žiakov, pedagógov a ich rodičov k vzájomnej spolupráci, prišla v roku 2018 do slovenských škôl Nadácia Volkswagen Slovakia.
​​​​​​​
     

Do projektu sa nám podarilo zapojiť až 100 základných škôl, na ktoré sme priniesli interaktívne vzdelávacie kiosky. Tieto vedomostné pomôcky - ostrovy - s tromi dotykovými obrazovkami sprostredkúvajú žiakom množstvo digitálnych vedomostí a čo je nesmierne dôležité, okrem zlepšenia digitálnych zručností pomáhajú pútavým spôsobom prepájať teóriu s praxou.

      Uviedla Katarína Mariňáková z nadácie.

      Digitálne ostrovy boli podľa nej vytvorené tak, aby sa do nich dalo dodatočne vstupovať a rozširovať ich obsah o nové témy. O tú najlepšiu z nich si mohli zasúťažiť učitelia, žiaci, ich rodičia, ale aj tí, ktorí na svojej škole kiosk nemajú. Hlavnou výhrou bola práve poznávacia expedícia na Madagaskar.

      Súťaž nakoniec s počtom hlasov 185 vyhrala včelárska téma pedagogičky Renáty Mariničovej zo školy, ktorá sa so svojimi 23 žiakmi a dvoma triedami radí medzi najmenšie na Slovensku. Do vypracovania témy „Vieš, ako... vzniká med?“ zapojila všetkých svojich žiakov. Spolu, okrem vysvetlenia procesu výroby medu, poukázali aj na dôležitosť včiel a na problematiku ich rapídneho úbytku.

​​​​​​​Druhé miesto v súťaži získala téma „Vieš, že...Titanic bol najväčšou loďou slúžiacou na prepravu pasažierov?“ a ako tretia skončila téma „Vieš, že...oko je ako fotoaparát?“.

pic
Foto: Vedomostné ostrovy - expedícia Madagaskar

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]