Autor textu: Školské.sk
08.10.2019

Naplánuj si letnú brigádu v USA už dnes

Work and travel je najlepší spôsob, ako prežiť leto v USA.

Foto: Neopublic

Bratislava 08.10.2019 (Skolske.sk)


Leto plné slnka, vody a zážitkov je za nami. Všetci študenti sa pomaly vracajú do školského kolobehu a už iba spomínajú na príjemné momenty plné zábavy a relaxu s priateľmi. Určite to je rovnako aj u teba! Svetielkom na konci tunela je spravenie zápočtov, ukončenie ďalšieho ročníka a nasledujúce leto. Ak rád spoznávaš zaujímavých ľudí, miluješ cestovanie a rád sa učíš nové veci, už teraz si môžeš naplánovať svoje ďalšie nezabudnuteľné leto. Pracuj v zahraničí, a to rovno v zemi neobmedzených možností, Amerike!
​​​​​​​

Splň si svoj americký sen


Pokiaľ snívaš o tom, že stráviš celé leto v krajine neobmedzených možností, spoznáš skvelých ľudí z celého sveta, zlepšíš si angličtinu, zarobíš si peniaze a prežiješ zážitky, o ktorých budeš hovoriť svojim kamarátom, nie je nič jednoduchšie. Work and travel je najlepší spôsob, ako prežiť leto v USA. Programu sa každý rok zúčastňujú stovky študentov vysokých škôl. A čo to Campleaders vlastne je? Ide o prácu v detských táborov, ktoré majú v štátoch tradíciu už od 19. storočia.

Čo ti dá práca v kempe?


Pokiaľ to nezažiješ na vlastnej koži, tak nepochopíš. To ti povie každý, kto má skúsenosť s prácou v letnom tábore v USA. Príletom do štátov sa začína tvoje veľké letné dobrodružstvo. Konečne zažiješ práve a nefalšované multi-kulti, lebo stretneš perfektných ľudí z celého sveta, s ktorými budeš v kempe pracovať. Spoznáš americkú kultúru a všetko, čo k nej patrí. Môžeš si zdokonaliť angličtinu, ktorá sa ti bude hodiť nielen počas cestovania alebo aj v budúcej profesii. Naučíš sa samostatnosti a postarať sa sám o seba.

Aby si však mohol počas leta vycestovať do USA musíš spĺňať niekoľko podmienok:

1.      Pred vycestovaním do štátov si oficiálne dospelý. Stačí vek 18 rokov, nie 21. 
2.      Si študent denného štúdia na niektorej zo slovenských univerzít alebo vysokých škôl. Vysoká škola života sa neráta. ;)
3.      Okrem zábavy a cestovania si ochotný pracovať 9 – 10 týždňov. Bez práce, nie sú koláče resp. peniaze na pobyt v USA.
4.      Dohovoríš sa aspoň na základnej úrovni v anglickom jazyku tak, aby si si vedel objednať burger a hranolky v reštaurácií.
5.      Nikdy si nemal problém so zákonom a máš čistý register trestov.  
6.      Cítiš sa byť fyzicky a psychicky spôsobilý, aby si zvládol pracovať a odlúčenie od najbližších.



​​​​​​​

pic
Foto: Neopublic

Práca šitá na mieru


Počas desiatich týždňov, ktoré stráviš prácou k kempe budeš vykonávať prácu, ktorú si vyberieš pred svojim odchodom do Ameriky. Môžeš pôsobiť ako Support Staff alebo pomocný personál. Je určená pre študentov, ktorí nemajú angličtinu na vysokej úrovni a preferujú fyzickú prácu v medzinárodnom kolektíve z celého sveta. Ak máš chuť a záujem pracovať priamo s deťmi, môžeš sa stať vychovávateľom alebo Camp Counselor-om či špecialistom na rôzne druhy väčšinou športových aktivít. V tomto prípade je nutné, aby si vedel konkrétnu činnosť vyučovať v angličtine.. Významnou a veľmi potrebnou pozíciou je Special needs counselor. Ide o vychovávateľa detí so špeciálnymi výchovno – vzdelávacími potrebami. Jeho úlohou je pomáhať deťom v ich každodenných aktivitách v tábore, robiť im spoločnosť a odprevádzať ich na jednotlivé aktivity. Je výbornou praktickou skúsenosťou pre  študentov pedagogiky a sociálne orientovaných odborov. Našiel si sa v týchto „zamestnaniach“ v kempe?

Ako mám začať?


Chceš vyskúšať Work and travel USA? Nenechaj si riešenie brigády na poslednú chvíľu! Ľahko sa ti tak môže stať, že o 5 minúť 12 už nenájdeš prácu alebo miesto podľa tvojich predstáv. Začni ju riešiť už teraz. V máji môže byť neskoro. Nápomocní ti budú zamestnanci, ktorí majú skúsenosť s programom. Vedia ti poskytnúť presné a overené informácie o priebehu programu, podmienkach a budú ti cennými radcami počas celého procesu.
 
Tak na čo ešte čakáš? Choď na www.campleaders.com/sk a urob si najlepšie leto tvojho života!  

pic
Foto: Neopublic

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]