Autor textu:  Mgr. Vladimíra Hudáčeková
15.10.2019

ERASMUS +KA2: Malí programátori

V ZŠ Dargovských hrdinov v Humennom odštartovali projekt 25. až 29. 9. 

Foto: Mgr. Vladimíra Hudáčeková

Humenné 15.10.2019 (Skolske.sk)

pic
Foto: text

V českom Trutnove sa uskutočnilo prvé stretnutím a zúčastnili sa na ňom pani učiteľky: J. Lukáčová, V. Hudáčeková, R. Vatahová a p.zástupkyňa RŠ A. Alexovičová.

Už po príchode do Trutnova nás mesto očarilo svojou historickou atmosférou a pocit bol umocnený priamo na pôde školy ZŠ Komenského, ktorá nás dostala svojimi inšpiratívnymi nápadmi v priestoroch školy. Nasledujúci deň bol produktívny pre obe strany. Zaujalo nás tvorenie komiksov na stránke Toondoo a oboznamovanie sa s tvorbou ebook - Joomag a Issuu. To všetko v spolupráci so žiakmi a českými kolegami Václavom a Alenkou. Ďalší deň sme sa venovali programovaniu a zoznamovaniu sa so programovateľnou stavebnicou Lego WeDo 2.0. V závere našej mobility s touto školou sme sa zúčastnili akcie pod názvom Jubilejní Robo Trutnov 0.2, ktorá sa konala na ZŠ v Trutnove. V úvode sa predstavili mladí nadšenci pre robotiku so svojimi projektami. Nasledovalo stretnutie s autormi robotika Ottíka a neskôr nás zapojili do vytvorenia vlastného Ottíka, ktorého sme si zostavili, naprogramovali a odniesli domov.

​​​​​​​Veľké poďakovanie za krásnu akciu, ktorá bola skvelou bodkou našej mobility, patrí kolegom Václavovi Fišerovi a Zdenkovi Hetešovi. Môžeme zhodnotiť, že každý deň mobility bol pre nás plný zaujímavých informácií a posunul nás vpred. Poďakovanie patrí koordinátorkám projektu Ivane Čepovej a Janke Antalovej za obohacujúci prínos pre nás a našu školu, pretože získané vedomosti a zručnosti budeme ďalej využívať pre práci s deťmi a radi ich ponúkneme aj kolegom.

Autorka článku : Mgr. Vladimíra Hudáčeková

pic
Foto: Mgr. Vladimíra Hudáčeková
pic
Foto: Mgr. Vladimíra Hudáčeková
pic
Foto: Mgr. Vladimíra Hudáčeková
pic
Foto: Mgr. Vladimíra Hudáčeková
pic
Foto: Mgr. Vladimíra Hudáčeková
pic
Foto: Mgr. Vladimíra Hudáčeková

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]