Autor textu: Branislav Jakab
17.10.2019

Európsky deň rodičov a škôl na Základnej škole, Lipová 183

Témou Európskeho dňa rodičov a škôl  boli "Pekní športovci".

Ján Lašák spolu so žiakmi a pedagógmi; foto: archív školy

Lipová 17. októbra (Skolske.sk)  

Základná škola, Lipová 183 s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja usporiadala 11. októbra podujatie Európsky deň rodičov a škôl na tému Pekní športovci. „Vznikol jeden úžasný deň na pôde našej základnej školy a to Európsky deň rodičov a škôl, ktorý sa stáva hlbokou tradíciou našich žiakov, učiteľov, rodičovského združenia, obce, pani starostky, seniorov, záhradkárov, muzikantov Lipovčanka, DSS Lipka a všetkých našich priateľov, ktorí sa stali súčasťou tohto dňa.“ prezradila nám pani riaditeľka školy Ing. Tatiana Uhríková.

pic
Otvorenie podujatia; foto: archív školy

Areál školy sa premenil na 7 krajín Európy – 7 stanovíšť, ktoré spolupracovali, ale i súperili a hľadali tých najšikovnejších štafetárov, geografov, maliarov, tvorcov i športovcov. „Základným piliérom našej „Európy“ sa stal turnajový zápas na našom novom multifunkčnom ihrisku, na ktorý sme pozvali Základnú školu Kolta a Dedinka.“ povedala riaditeľka.

pic
Súčasťou podujatia boli handmade stánky; foto: archív školy

Naším rozhodcom sa stala Liluška Učňová, ktorej sme tento turnaj venovali a do neba sme ju pri otvorení turnaja požiadali, aby si zahrala futbal spolu s nami a dozerala na nás s úsmevom, ktorým vás vedela objať iba ona. Srdečným hosťom a hviezdou dňa bodoval Janko Lašák, ktorý rozdával nielen podpisy a fotografie, ale i chuť do hry a zaželal nám veľa síl a elánu do života, nech bojujeme o svoj cieľ.“ „Naším rozhodcom sa stala Liluška Učňová, ktorej sme tento turnaj venovali a do neba sme ju pri otvorení turnaja požiadali, aby si zahrala futbal spolu s nami a dozerala na nás s úsmevom, ktorým vás vedela objať iba ona. Srdečným hosťom a hviezdou dňa bodoval Janko Lašák, ktorý rozdával nielen podpisy a fotografie, ale i chuť do hry a zaželal nám veľa síl a elánu do života, nech bojujeme o svoj cieľ.“

Ing. Tatiana Uhríková

Ako nám prezradila pani riaditeľka, mamičky sa postarali o občerstvenie od výmyslu sveta a brušká sa doplnili chutným gulášikom od našich seniorov, záhradkárov, ktorí nám nôtili do rytmu našou tradičnou ľudovou hudbou. Na Lipovej nezabudli ani na tých najmenších, členov Materského centra Nezbedko, ktorí odštartovali tento deň na nových fitness outdoor strojoch.
Na záver sme sa opýtali pani riaditeľky, ako to všetko skončilo. „Myslím, že výborne, a to s doprovodom ľudového tanečného súboru Šurianček, ktorý uviedol výhercov na jednotlivých stanovištiach, najlepšieho strelca na bránu, super družstvo futbalového turnaja."

Autor: Branislav Jakab
​​​​​​​Foto: archív školy

Apríl 2024

Po
Ut
Str
Št
Pia
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
-
-
-
-
-
Napíšte nám [email protected]